Emil Boc, pe primul loc într-un sondaj pentru șefia PNL

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

În urma unui sondaj Avangarde, edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, ar fi cel mai potrivit președinte pentru PNL.

Întrebaţi cine ar fi mai potrivit să fie preşedintele PNL, dintre toţi participanţii la sondaj 15% au răspuns că Emil Boc, 10% – Ludovic Orban, 8% – Florin Cîţu şi 5% – Rareş Bogdan. Peste 60% nu au răspuns sau nu au ştiut să răspundă, scrie MEDIAFAX.

În ceea ce-i priveşte pe alegătorii PNL, aceştia îl preferă pe Ludovic Orban – 40%. Fostul premier este urmat de Emil Boc – 28% şi de actualul premier Florin Cîţu – 17%. Aceştia sunt urmaţi de Rareş Bogdan – 12%.

Emil Boc a anunţat că îl susţine pe Florin Cîţu la conducerea PNL deoarece „el este viitorul”. Primarul Clujului a mai precizat că nu îl interesează vreo funcție de conducere în partid, avându-le deja pe toate.

Sondajul arată şi situaţia din USR PLUS. Astfel, cei care votează acest partid spun că Dan Barna (53%) ar fi mai potrivit să fie preşedinte, urmat la mare distanţă de Dacian Cioloş (25%) şi de Nicuşor Dan (9%).

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 20-30 mai 2021, având 915 subiecţi, un eşantion probabilist, aleator simplu, şi are o marjă de eroare de +/- 3,2% pentru un nivel de încredere de 95%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *