Emil Boc: „Clujul prin calitatea oamenilor este deja un element de referință în lume”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat în această dimineață, într-o intervenție telefonică, că în această dimineață s-a dus pe jos la muncă, la fel cum a făcut-o în trei din cinci zile.

„Astăzi am venit pe jos, săptămâna aceasta din cinci zile trei am venit pe jos. Am făcut 20 de minute pe jos de acasă. Consider că tot verde e și dacă vii pe jos și dacă vii cu transportul în comun sau bicicleta. Dacă mergi cu mașina e poluare, asta e viața. Noi ca și autoritate locală trebuie să îi încurajăm pe oameni să folosească transportul alternativ la mașină cu beneficii pentru toată lumea, cu beneficii pentru sănătatea orașului, cu încurajarea mișcării ca să nu devenim obezi. Pentru că mașina prin excelență e legată de obezitate, de lipsa de mișcare și de aceea încercăm să influențăm schimbarea comportamentului oamenilor, așa cum au făcut alții în marile orașe, că nu am inventat noi gaura din covrig și apa caldă. Noi facem doar ceea ce alții au făcut demult și de aceea orașele din vestul Europei toți le consideră cele mai importante.

Forța Occidentului este în primul rând prin civilizație și atrage cuvinte. Așa suntem și noi, suntem ultima frontieră a civilizației occidentale. Iar noi sper că prin ceea ce facem consolidăm această mentalitate occidentală, această civilizație care e atât de dragă europenilor, iar acolo în mijlocul acestor concepții calitatea zonelor urbane, parcuri, spații verzi, alternativa la mașină, piste de biciclete, locuri care să te bucuri în sensul de a nu-ți strica sănătatea.

Clujul a apărut în clasamentele internaționale ca oraș de referință, că face pe calitatea vieții, că face pe transport public, pe inovare, pe digitalizare, bugetare participativă, autobuze electrice și autonome, prin premii pe care oamenii le-au obținut în diverse domenii. Clujul prin calitatea oamenilor este deja un element de referință în lume.

Dar asta se face nu cu măsuri populare întotdeauna. Și asta încerc să le explic și colegilor mei, că trebuie să ne asumăm măsuri care chiar dacă pe termen scurt sunt nepopulare”, a declarat Emil Boc la un post local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *