Vicepreşedintele USR PLUS Cluj-Napoca este fost ofiţer SRI

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Un fost ofiţer SRI a fost ales în Biroul Local al filialei USR PLUS Cluj-Napoca. Lucian Mate, vicepreşedinte al organizaţiei în urma alegerilor din 26 iunie, a activat şapte ani în Serviciul Secret, dezvăluie ediția de Cluj a cotidianului național „Adevărul”.

Vicepreşedintele USR PLUS Cluj-Napoca a lucrat timp de şapte ani în SRI, între 2009 şi 2016, şi s-a înscris în PLUS încă de la început.

Astăzi vor avea loc alegeri pentru filiala judeţeană a USR PLUS Cluj. La fel ca la alegerile pe municipiul Cluj-Napoca, în pole position este PLUS  față de aripa USR pentru că are membrii dublu.   Pentru fiecare membru USR vor vota doi membri PLUS, conform algoritmului convenit, anume că vor vota toţi membrii de partid, scrie ediția de Cluj a cotidianului național „Adevărul”.

Camelia Sălcudean, subprefect de Cluj, candidează și are șanse 99, 99 la sută să conducă pe județ USRPLUS. Ea proine din…PLUS. La municipiul Cluj a ieși președinte Manuela Petrescu, cadru didactic la Matematică la UBB, tot din…PLUS

Regulamentul USR a stabilit multiple restricţii – cum ar fi calitatea de fost ofiţer al SRI sau cea de fost membru al unui partid politic. În acest timp, la PLUS  s-a intrat fără restricții etice iar PLUS CLuj are peste 1500 membri. Asta a dus la eliminarea de pe listele eligibile la parlamentarele din 2020 a senatorului Mihai Goţiu şi deputatului Emanuel Ungureanu, pentru că PLUS și-a plantat oamenii adica actualii parlamenntari de Cluj Morariu, Bordei și Băltărețu. USR îl are pe Radu Molnar. De aceea s-a repliatt Ungureanu la USR Buzău, unde a candidat pe loc eligibil și a prins al doilea mandat de deputat. Goțiu nu, el  fiind acum în concediu de… paternitate dar a rămas membru USR Cluj.

 

Citiți explicațiile lui Lucian Mate AICI

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.