Stelian Ion, despre problema pensiilor speciale pentru magistrați: „Nu ne putem juca cu acest subiect”

Politica nationala

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, susține că problema pensiilor speciale ale magistraţilor trebuie tratată cu foarte multă atenție deoarece este „sensibilă”. El a făcut această declarație la Prima TV, întrebat dacă magistrații trebuie să rămână fără pensiile speciale.

„Este o chestiune foarte sensibilă, nu ne putem juca cu acest subiect”, a comentat ministrul Stelian Ion.

Pe de altă parte, ministrul a recunoscut că vechimea necesară pentru ieşirea la pensie a magistraților este foarte mică. Astfel, mulți magistrați se retrag din activitate înainte de 50 de ani, când sunt în putere, iar acest lucru afectează sistemul de justiție. Dacă problema de personal nu se rezolvă, atunci, susține ministrul Stelian Ion, nu vom mai avea justiție.

„Este o chestiune neplăcută, pentru că sunt vârste destul de mici, chiar înainte de 50 de ani. Se întâmplă să iasă şi înainte de 50 de ani, când sunt în toată puterea (…) Eu aş fi atent şi la ce spun magistraţii şi la ce spune opinia publică. Eu nu pot să arunc în aer tot sistemul judiciar. E simplu să spui. Spui, ai dat legea şi ai plecat şi apoi se alege praful”, a declarat Stelian Ion.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *