Liderul AUR, George Simion, se autointitulează „Viktor Orban al României”

Politica nationala

Liderul AUR, George Simion, a acordat un interviu în presa maghiară în care nu a contenit să laude declaraţia comună şi pe prim-ministrul maghiar, Viktor Orban, dar în care a vorbit şi despre presupusa problemă pe care ar avea-o cu poporul maghiar.

Simion a lăudat partidul Fidesz şi în momentul în care a fost întrebat dacă i se potriveşte descriere de un „wannabe Viktor Orban”, liderul AUR a răspuns: „Da. Atributul de wannabe nu trebuie adăugat. Susţinem aceeaşi ideologie”.

Pentru noi are o valoare de model însuşi Fidesz, deoarece susţine păstrarea rădăcinilor creştine ale Europei”, a punctat Simion în interviul pentru Azonnali, citați de alephnews.ro.

De asemenea, Simion a ţinut să clarifice că nu are nimic de împărţit cu poporul maghiar, ci doar cu UDMR, care îl reprezintă în România. Totodată, Simion a lăudat şi declaraţia comună, semnată de mai mulţi lideri de extremă-dreapta din Europa, inclusiv Viktor Orban, Marine Le Pen sau Matteo Salvini.

Am citit declaraţia comună de valori aparţinând lui Orbán, Salvini, Meloni şi multor alţi politicieni – dacă ne vom aduna mai mulţi pentru susţinerea acestor valori comune, am putea avea un grup puternic. Dacă ne vom rupe în trei părţi, nu ar fi ceva bun (…) Fiecare partid suveranist, patriot şi creştin trebuie să facă aceeaşi politică la nivel unional”, a mai spus liderul AUR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.