Emil Boc i-a plătit amenda unui prieten care i-a fost ridicată mașina și a venit la el să-i pună o pilă. De ce este Clujul cel mai sigur oraș din România. „Nimeni nu este mai presus de lege”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Într-o intervenție la Digi 24, primarul Emil Boc a vorbit recent despre statutul orașului Cluj-Napoca ca cel mai sigur oraș România și pe locul 14 în lume, conform unui clasament întocmit de Numbeo.

Cât de sigur ești în Cluj? (sursa Numbeo.com

– riscul de a fi jefuit – foarte scăzut
– riscul de a fi atacat – foarte scăzut
– riscul să ți se fure mașina – foarte scăzut
– riscul de discriminalitate rasială – foarte scăzut
– riscul de vandalism – scăzut

Primarul Clujului susține că la Cluj-Napoca nimeni nu este mai presus de lege, iar gradul de cultură civică și responsabilitate este definitoriu, plus profesionalismul oamenilor din sistem și infrastructura de securitate.

„E produsul mai multor factori pentru o perioada îndelungată de timp și i-aș sintetiza în felul următor. În primul rând este vorba despre oameni, pentru că ei fac diferența prin gradul de cultură civică și responsabilitate față de lege. În al doilea rând este vorba de profesionalismul oamenilor din sistem, că e vorba de poliție locală, poliție națională și alte structuri de ordine și siguranță publică.

În al doilea rând e vorba de colaborare, de ceea ce numesc eu eco și nu ego, cpacitatea de a lucra împreună, de a pune orgoliile deoparte și de a lucra în interesul public și al cetățeanului. Al patrulea lucru este infrastructura, dotarea necesară pentru a putea să te păzești de cei care sunt certați cu legea și siguranța cetățeanului onest. Și e vorba de atitudine, într-un oraș în care nimeni nu este mai presus de lege, nici primarul, nici altcineva. Toți trebuie să respecte legea, ai încălcat-o trebuie să suporți consecințele de rigoare. Lucrând pentru o perioadă lungă de timp vin și rezultatele, dar nu vin peste noapte. Este produsul unei munci de echipă”, a declarat edilul Clujului.

Boc a plătit o amendă personal de 500 lei unui prieten de-al său care venise la el să îi pună o pilă 

„Este important și ce semnal dau acele instituții publice, dacă semnalul este acela de jupân, în care eu decid, voi nu contați, evident că acea comunitate nu are o șansă să se dezvolte. Dacă atitudinea este, legea este a tuturor și servim interesului public și toți ne facem datoria, atunci vom merge în direcția bună. Dar este foarte important să ai această atitudine, de respect față de lege, nimenu nu e mai presus de lege într-o comunitate. La mine mai veneau unii să îmi pună pile să nu le ridice mașina și le-am spus că și mașina primarului poate să o ridice și am preferat uneori unui prieten să îi plătesc eu amenda decât să îi spun că nu pot să îi pun pilă. Dacă eu nu impun aceleași reguli pentru toți nu mai sunt credibil pentru subordonații mei. E o chestiune care trebuie să vină de la cei care conduc instituțiile reprezentative ale statului român, iar după aceea cetățeanul român să aibă încredere că dacă respectă legea toți o respectă în egală măsură sau sunt sancționați.

Am preferat să îi plătesc eu amenda decât să îi spun unui polițist local nu ridica. Atunci ce autoritate aș mai fi avut eu a doua zi dacă spuneam respectă legea: Și asta e o metodă de jupâneală, dacă ai forța statului crezi că poți face orice, NU, legea e deasupra ta, respectul față de cetățean și trebuie să aplici cu echilibru prevederile legale”, a declarat Boc.

 

1 thought on “Emil Boc i-a plătit amenda unui prieten care i-a fost ridicată mașina și a venit la el să-i pună o pilă. De ce este Clujul cel mai sigur oraș din România. „Nimeni nu este mai presus de lege”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *