Război total la vârful PNL. Cum comentează premierul Florin Cîţu declarația lui Orban. Actualul președinte al liberalilor a spus că dacă va fi reales va reface coaliţia în 48 de ore

Politica nationala

Premierul Florin Cîţu a afirmat miercuri seara, la Digi24, că el niciodată nu va negocia „interese personale”, ci „doar ale PNL şi ale românilor”, la discuţii despre împărţirea funcţiilor de putere în cadrul formării unei coaliţii de guvernare.

Întrebat cum comentează o declaraţie a preşedintelui PNL, Ludovic Orban, dată miercuri seară la un alt post tv, potrivit căreia în cazul în care va câştiga alegerile pentru şefia PNL, în 48 de ore acesta va reface coaliţia de guvernare, şeful executivului a replicat:

„A fost mai greu în iarnă să o facă. Eu vă spun altceva: în PNL este o mare dezamăgire la modul în care au fost negociate în iarnă portofoliile. Foarte mulţi dintre colegii mei au spus că domnul preşedinte şi-a negociat întâi poziţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi după aceea au rămas portofoliile (de miniştri – n.r.).

La rectificarea bugetară vreau să vă spun că m-am uitat ce ministere au cele mai mari bugete şi sunt Ministerele Sănătăţii, Transporturi, Investiţii şi mai era încă unul […], deci ministere care nu sunt la noi. Vreau să spun că acolo sunt ministerele cu bani şi o negociere făcută de domnul preşedinte în iarnă a transmis şi a creat această problemă în PNL, unde aceste ministere au ajuns la USR. Dacă va face o astfel de negociere din nou, nu cred că va fi foarte bine privit în PNL.

E nevoie ca atunci când negociem, trebuie să negociem şi interesele PNL, nu interesele personale. Eu niciodată nu voi negocia interese personale, doar ale PNL şi ale românilor, bineînţeles„, a declarat Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *