Masca OBLIGATORIE în toate spaţiile DESCHISE, în localităţile cu rată de peste 6 la mia de locuitori

Sanatate Slider

Purtarea măştii devine obligatorie în toate spaţiile publice deschise, în localităţile unde rata de incidenţe a cazurilor COVID-19 a depășit 6 la mia de locuitori, conform ordinului semnat de miniştrii Sănătăţii şi Afacerilor Interne, care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

„Cseke Attila, ministrul Sănătăţii şi Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne au semnat Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sănătăţii şi al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Potrivit documentului, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori va fi instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile publice deschise”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepţii se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

Documentul se va publica miercuri în Monitorul Oficial al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *