Boc: „Vom avea focuri de artificii de Revelion 2022 în 4 zone din oraș. Am ținut cont de recomandările iubitorilor de animale”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Edilul Emil Boc a declarat joi că a ținut cont de recomandările iubitorilor de animale pentru noaptea de Revelion și a fost foarte atent la solicitările lor.

Acesta a susținut că a dat dispoziție ca aceste focuri de artificii să aibă o intensitate moderată și să nu creeze zgomot.

„Nu vom avea artificii în Piața Avram Iancu, nici concert în Piața Unirii, doar dacă se schimbă legislația până la revelion și se cere certificat verde. Pentru că până la urmă asta va face diferența în lumea asta, dacă ești vaccinat ai două avantaje, tu rămâi sănătos și nu ajungi în spitale chiar dacă te infectezi, iar al doilea nu creezi aglomerație în spitale și poate sistemul medical să îi mai trateze și pe alții nu doar pe cei cu COVID.

În 4 locuri din oraș, unde acum încercăm să obținem aprobările legale, izolate, unde să se vadă în tot orașul, vom organiza niște focuri de artificii pentru a fi văzute de acasă, de pe balcon.

Sunt foarte foarte atent la mesajul iubitorilor de animale și așa este. Trebuie să fim atenți pentru că o societate civilizată și responsabilă trebuie să se gândească la toate aspectele. Iubitorii de animale și animalele fac parte din viața noastră de zi cu zi și trebuie să găsim soluții și eliminate toate activitățile legate de petarde și comercializare, iar aici am cerut și Poliției Locale și naționale rigurozitate și fără menajamente date amenzi și confiscate materialele pentru a diminua acest lucru.

Cred că anul acesta poliția va face diferența. Am vorbit ca intensitatea focurilor de artificii să fie la nivel moderat, să nu creeze zgomot, ci să creeze o atmosferă de sărbătoare și lumină, dar fără aceeași intensitate. Am ținut cont de această nuanță și am dat această dispoziție pentru a tempera și de a oferi trecerii dintre ani un moment de bucurie„, a declarat Boc la un post local, joi dimineata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *