METROU în 10 ani la Cluj, cu 19 stații și Tren Metropolitan. În PNRR este finanțare doar pentru 6 stații

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Indicatorii tehnico-economici pentru metroul din Cluj-Napoca au fost aprobați marți de Guvern, a anunțat purtătorul de cuvânt al acestuia, in seara aceasta.

„Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici ai metroului Cluj. Hotărârea de Guvern privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii ‘Tren metropolitan Gilău-Floreşti-Cluj-Napoca-Baciu-Apahida-Jucu-Bonţida – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: magistrala I de metrou şi tren metropolitan’. Durata de execuţie a investiţiei, circa 10 ani, cu o linie de metrou uşor care include 19 staţii subterane cu un traseu de 21 de kilometri„, a precizat Dan Cărbunaru, PR-ul Guvernului.

Banii pentru aceast imens proiect care e Metroul vin din fonduri externe rambursabile de la bugetul de stat şi de la bugetele locale Cluj-Napoca şi Floreşti, plus PNRR.

Astfel, dispar 6 stații din 19 finanțate de PNRR, până în 2026.

Centura Metropolitana, extrem de utila intr-un Cluj-Napoca sufocat, cu cost de circa 800 milioane de euro, va fi finantata din alte fonduri, dar strict în acest moment nu are finanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *