Dronele pericol public! Vezi ce au spus experții aeronatici

Slider Special

O dronă care filma de la 2.700 de picioare altitudine (circa 900 de metri) Cluj Arena a afectat aterizarea unui elicopter, au declarat astăzi, într-o conferință de presă, experții aeronautici la Aeroportul Cluj-Napoca.

Remus Dogaru, șef Serviciu certificări naționale la Autoritatea Aeronautică Civilă Română, a explicat că incidentul a avut loc în 2021. Autoritatea a demarat o anchetă dar nu are încă finalitate. Dronele încalcă frecvent regulile aeronautice civile. 120 de metri e limita maximă admisă, a spus Dogaru.

Si directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo, a dezvăluit că în perioada festivalului UNTOLD au fost patru drone care au încălcat regulamentele de zbor. Dronele sunt folosite la promouri si la filmarea aeriană a  concertelor.

Conform lui Dogaru, întrebat de Clujul Politic, în România sunt 200.000 de drone cumpărate și utilizate de pasionați. Multe aglomerează nepermis și pun în în pericol zborurile. Aeroportul va chema la discuții pe toți deținătorii din Cluj, a spus Ciceo astăzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *