Grevă la Prefectura. Camelia Sălcudean, USR, fost subprefect cere salarii mai mari pentru angajați

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider
Grevă la Prefectură din cauza salariile prea mici față de alte instituții publice. Printre cei care au sărit în ajutorul angajaților este și fostul subprefect Camelia Sălcudean, USR. Aceasta lucrează în privat, într-o bancă. 
 
”Nu putem cere performanță de la angajații publici, în condiții de discriminare!
Angajații Instituției Prefectului au fost azi in grevă (atât cei din Cluj, dar și din celelalte județe).
Motivul îl constituie nivelul salarial, inferior altor instituții publice, mai ales că acele institutii sunt ori în subordinea Prefecturii ori sunt controlate de către Prefectura.
Angajații din Instituția Prefectului cer sa fi plătiți la nivel central si nu la nivel teritorial. Majoritatea deconcentratelor (institutii în subordinea Prefecturii) sunt plătite la nivel central. De asemenea, salariile angajaților din Prefectură sunt la jumătate față de cele din Consiliile Județene și mult sub nivelul primăriilor din orașe și municipii. Instituția Prefectului are printre activitățile principale și controlul de legalitate al actelor emise de aceste instituții.
Cum pot fi motivați acești oameni în munca pe care o fac, dacă cei pe care îi controlează și cărora le oferă îndrumare și suport au salarii duble față de ei. În același timp, această situație face foarte dificilă identificarea unor angajați performanți și cu experiență și care să fie stabili, iar cei existenți caută alte locuri de muncă mai bine plătite.
Oare există interese ascunse ca Instituțiile Prefectului sa nu fie performante? Oare acțiunea de îndrumare și control deranjează și trebuie slăbită?”, a scris Camelia Sălcudean, Subprefect al Județului Cluj în perioada martie – septembrie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *