Șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen: România este „un exemplu extraordinar de solidaritate în sânul Europei”

Politica nationala Slider

Conflictul din Ucraina a fost dezbătut astăzi, 3 martie, la Palatul Cotroceni, acolo unde șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis. După ce au discutat, cei doi au avut o declarație de presă comună în care au vorbit despre România, conform News.ro.

Șefa Comisiei Europene a spus că din punctul ei de vedere, România este un punct central de ajutor pentru criza prin care trec refugiații din Ucraina si le-a mulțumit oficial tuturor românilor pentru ajutorul de care au dat dovadă față de refugiați. În acest moment  sunt peste 55.000 de refugiați la noi în țară. 

 Ursula von der Leyen a mai declarat că „România a oferit un exemplu înduioşător pentru întreaga lume când a început războiul. România ajutat toţi refugiaţii de la Vama Siret, oferindu-le pături, apă, alimente. Oamenii şi-au deschis uşile propriilor case pentru refugiaţi, s-au organizat prin mediile de socializare misiuni de strângere de fonduri, populaţia română este pregătită să primească refugiaţii”, a declarat șefa Comisiei Europene, conform Observator.ro.

România nu doar că îi primeşte în casele lor pe refugiaţi, dar ajută şi Republica Moldova şi asigură generatoare de electricitate deosebit de importante pentru Moldova. România a asigurat medicamente pentru Ucraina. Dumneavoastră sunteţi un exemplu extraordinar de solidaritate în sânul Europei. Vă mulţumesc din suflet pentru exemplul datâ”, a adăugat Ursula von der Leyen, în declaraţia de presă pe care a susținut-o astăzi, 3 martie, împreună cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *