Încă un pas importat făcut pentru realizarea pasajului rutier din zona Parcului Tetarom III din Jucu

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Consiliul Județean Cluj a procedat la deschiderea ofertelor depuse în vederea achiziționării serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate (S.F.) aferent construirii pasajului de legătură dintre DN 1C și DJ 109D, în zona Parcului Industrial Tetarom III din Jucu.

Astfel, conform contractului de servicii, S.F.-ul va trebui să conțină o serie de documentații tehnico-economice, precum: studiul topografic și geotehnic, studiul de trafic și cel privind siguranța circulației, analiza cost-beneficiu, respectiv toate documentele tehnice necesare obținerii avizelor, acordurilor și autorizațiilor de construire.

Pentru finanțarea etapei de proiectare, Consiliul Județean Cluj a alocat din bugetul propriu suma de 300.000 de lei.

Amintim faptul că în cursul lunii noiembrie 2021, Consiliul Județean Cluj a aprobat asocierea cu Primăria comunei Jucu pentru realizarea acestui pasaj rutier peste calea ferată, extrem de necesar în vederea îmbunătățirii condițiilor și timpilor de acces înspre și dinspre Parcul Industrial Tetarom III. Totodată, dorința forului administrativ județean este aceea ca, prin edificarea acestui obiectiv de infrastructură, să se fluidizeze traficul în acea zonă extrem de circulată, cu impact imediat în reducerea semnificativă a numărului de accidente rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *