Un nou preşedinte executiv al UDMR a fost ales la Cluj. Cine este?

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Consiliul Reprezentanţilor Unionali l-a ales, vineri, la Cluj-Napoca, pe Balazs Attila în funcţia de preşedinte executiv al UDMR, el fiind propus de preşedintele Kelemen Hunor şi fiind singurul candidat pentru funcţie.

„Astăzi am avut pe ordinea de zi alegerea noului preşedinte executiv, astăzi a fost ales dl Balazs Attila, fostul director economic. E un lucru important, fiindcă aşa funcţionează organizaţia, Uniunea noastră, prezidiul executiv este condus de el. Am făcut o analiză a situaţiei politice şi economice, lucrurile importante despre care în acest moment vorbim şi trebuie să vorbim este războiul din Ucraina, condamnăm în mod ferm, aşa cum am făcut de la bun început, agresiunea rusă împotriva Ucrainei”, a declarat preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, la finalul CRU, citat de AGERPRES.

Vicepremierul a adăugat că efectele războiului din Ucraina vor fi resimţite pe termen lung de economie şi de societate şi că este nevoie de măsuri pentru contracararea lor.

„Consecinţele războiului se simt şi se vor simţi pe termen lung în economie şi în societate. De aceea, Guvernul a luat deja măsuri, nu noi am creat această criză economică, dar efectele ne privesc şi pe noi. De aceea am luat hotărâri importante, sigur acest lucru înseamnă o presiune pe buget, de peste 17 miliarde de lei, dar sunt necesare aceste măsuri, pe două paliere.

Pe de o parte trebuie să susţinem locurile de muncă, economia, întreprinderile mici şi mijlocii, investiţiile publice şi private. Pe de altă parte, trebuie să asigurăm un sprijin social pentru cei care au nevoie de un astfel de sprijin. Dar cele două paliere trebuie să meargă împreună, că altfel nu vei avea bani”, a explicat liderul UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *