Laureații ediției a VIII-a a Premiilor Rada Mihalcea pentru tineri cercetători în știință și inginerie

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Primăria Cluj-Napoca a organizat ceremoniq pentru ediția a VIII-a a Premiilor Rada Mihalcea pentru tineri cercetători în știință și inginerie.

Am avut plăcerea să particip la Gala de premiere a celei de a VIII-a ediții a concursului ‘Tineri Cercetători în știință și inginerie’, alături de prof. Rada Mihalcea, la Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Cu această ocazie am subliniat încă o dată faptul că investițiile în cercetare și inovare înseamnă investiții în viitorul Europei. Datorită acestor tineri talentați avem șansa unui viitor mai verde, mai digital și mai rezilient care va contribui la soluționarea unora dintre provocările majore, cum ar fi schimbările climatice, transportul durabil și energia din surse regenerabile”, a declarat Emil Boc.

Concursul organizat de Primăria Cluj-Napoca alături de prof. dr. Rada Mihalcea este recunoscut la nivel european ca un model de bune practici pentru promovarea talentelor în domeniile cercetării, inovării și tehnologiei.

Rada Mihalcea – cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca începând cu anul 2014 și profesor la Universitatea Michigan – este unul dintre cei mai cunoscuți cercetători din Statele Unite ale Americii, fiind recunoscută în topul celor mai buni 100 cercetători americani și premiată de fostul președinte al S.U.A., Barack Obama.

Inițiat în anul 2015, concursul recunoaște tinerii cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de activitate. Competiția pune în valoare unul dintre cele mai importante avantaje pe care țara noastră le deține: resursa umană capabilă, talentul și dorința de afirmare.

Câștigătorii ediției 2022 sunt:

  • Premiul I – Raul-Cristian Roman – Universitatea Politehnica Timișoara, Automatică și Informatică Aplicată
  • Premiul II – Leontin Pădurariu – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Fizică.
  • Premiul III – Roxana Strungaru -Jijie – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Instit. de Cercetări Interdisciplinare (ICI)

Mențiuni speciale:

– Laura Mitrea – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj, Zootehnie; Institutul de Științele Vieții
– Elena Ionela Cherecheș – Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor
– Ştefan Andrei Irimiciuc – Institutul Naț. de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR)

Premiile pentru căştigătorii acestei ediții au fost oferite de Betfair, Emerson și Terapia SA – o companie SUN PHARMA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *