Alin Tişe: Judeţul Cluj este primul în România la accesarea de fonduri europene în perioada 2014 – 2020 / Peste 9,5 miliarde de lei

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a anunţat, marţi seară, că judeţul Cluj este primul în România la accesarea de fonduri europene în perioada 2014 – 2020, fiind vorba de atragarea unei sume de aproape 9,5 miliarde de lei.

Alin Tişe a declarat, marţi, că jumătate din suma accesată este meritul instituţiei pe care o conduce.  
“Judeţul Cluj este primul în România la accesarea de fonduri europene în perioada 2014 – 2020! Apreciez faptul că jumătate din valoarea atrasă este meritul Consiliului Judetean Cluj, prin implementarea proiectelor”, a afirmat Alin Tişe.  
 
Acesta distribuie şi un raport al Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) cu date la 30 iunie.  

Potrivit raportului, cele mai multe proiecte – 347 au fost depuse în cadrul Programului Operaţional Regional, valoarea totală fiind de aproape 6,5 miliarde de lei. De asemenea, 53 de proiecte au fost în cadrul Porgramului Operaţional Infrastructura Mare, valoarea acestora fiind de 1,9 miliarde de lei. Totodată, au mai fost acceste fonduri europene şi în cadrul Programului Operaţional Capital Uman, Programului Operaţional Competitivitate şi în cadrul Programului Operaţional Capacitate Administrativă. 

În total, nivelul judeţului Cluj a fost atrasă suma de aproximativ 9,5 miliarde de lei.  

În topul judeţelor care au accesat cele mai multe fonduri europene se mai află Bucureşti – Ilfov, Iaşi şi Constanţa.  

La polul opus, cu cele mai puţine fonduri europene atrase sunt judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Teleorman şi Covasna. 

 

viewscnt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *