Sărmaș e curtat de Forța Dreptei Cluj

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Independentul Sabin Sărmaș, care a reușit să iasă pe locul doi la alegerile locale, cu 30 la sută, este curtat de un partid, susține siteul generalist Clujenii.ro.

Formațiunea politică care îl ofertează pe Sărmaș, care e deputat neafiliat, este Forța Dreptei (FD) Cluj. FD-ul este condus de un prieten de-al lui Sărmaș, senatorul Adrian Oros. Ambii provin din vechiul PNL și la toamnă nu se vor mai regăsit pe listele liberalilor. Oros și-a dat demisia din partid după plecarea lui Ludovic Orban, fost președinte al PNL și premier, iar Sărmaș a fost ”executat” de PNL pentru încălcarea statutului, în urma anunțul candidaturii la primăria Clujului. Gestul lui Sărmaș a fost unul calculat, el fiind tras pe linie moartă tocmai din cauza apropierii sale de Ludovic Orban.

Sărmaș are o zestre politică puternică, 30 la sută din voturi, locul 2, deci 40,000 de clujeni au votat cu el! Acesta a zguduit puternic PNL Cluj dar tot nu a reușit să îl detroneze pe Boc, care a câștigat al șaselea mandat cu 43 la sută. Boc a scăzut de la 78! Performanța lui Sărmaș îl face foarte atractiv pentru partide,  care și l-ar dori pe liste parlamentare.

Deocamdată Sărmaș s-a întors din concediu și începe discuțiile cu forțele politice. E de notorietate prietenia lui cu senatorul Adrian Oros, profesor universitar la Medicină Veterinară la USAMV.

O candidatură independentă la Parlament nu e exclusă, dar e dificilă deși Sărmaș a demonstrat că se pot atinge cifre excelente. Susținerea unui partid însă ar conta mult. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *