Un sondaj prezentat de Nicușor Dan relevă că USR e a treia formațiune politică din România, iar PSD+ALDE va câștiga alegerile parlamentare din decembrie 2016

Politica nationala

Liderul Uniunii Salvați România, Nicusor Dan, a prezentat, duminică, 2 octombrie, rezultatele unui sondaj de opinie referitor la intentia de vot la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, susținând că doar o prezență masivă la vot va putea să împiedice PSD+ALDE, formațiuni creditate în sondaj cu 55% intenție de vot, sa formeze guvernul, transmite Mediafax.

„In momentul asta, PSD + ALDE nu ar avea nicio problema sa formeze guvernul. Insa, PSD a fost de multe ori in situatia castigatoare, chiar cu doua saptamani inainte de alegeri si de multe ori prezenta masiva la vot a rasturnat calculele dinainte. Eu sper sa se intample acelasi lucru”, a declarat liderul USR, Nicusor Dan.

El a reiterat faptul ca USR nu vrea sa faca o alianta, insa vrea sa voteze pentru un guvern negociind cu primul ministru pe program, nu neaparat pe pozitii de ministru.

Potrivit unui sondaj de opinie prezentat de Nicusor Dan, realizat de Kantar TNS, PSD este creditat cu 45% intentie de vot, PNL cu 25%, USR cu 10%, ALDE cu 7%, iar UDMR cu 5%.

In sondaj PMP are 4%, iar PRU 1%.

Au fost luate in calcul raspunsurile a 56% dintre repondenti, care au spus ca vor participa la vot si au o intentie clara de vot.

„Am spus de multe ori ca tinta noastra este 10%. Aveti incredere ca nu am pus din pix 10% la USR. (¬) Am fost realisti. Suntem pe crestere si peste doua luni si jumatate vom fi mult mai sus. USR este a treia forta politica din Romania, incepand de azi”, a comentat el rezultatele sondajului.

Sondajul a fost realizat in perioada 14-23 septembrie, prin metoda CATI, adica telefonic, pe un esantion de 1001 persoane. Eroarea este de maxim 3,2%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *