USR Cluj acuză PNL CLuj că folosește angajați din subordinea primăriei pentru a strânge semnături pentru alegeri

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Uniunea Salvați România Filiala Cluj-Napoca acuză PNL Cluj că folosește angajații din subordinea Primăriei Cluj-Napoca în scop electoral, pentru a colecta semnături pentru alegerile parlamentare din luna decembrie a acestui an.

Reprezentanții USR Cluj au emis un comunicat prin care reclamă șicanări la adresa voluntarilor Uniunii care adună semnături pentru alegeri.

„În timp ce angajații publici colectează adeziuni pentru PNL, voluntarii USR sunt șicanați în eforturile de strângere a semnăturilor.

În Iulius Parc, forțele de securitate au interzis accesul membrilor și simpatizanților USR pe motiv că este un spațiu privat. Chiar dacă spațiul verde este privat, deși municipalitatea a și emis o autorizație de construcție pe el, potrivit Primăriei și Consiliului Județean aleile țin de domeniul public și nu se pot concesiona, potrivit legii. În ciuda faptului că echipe de jurnaliști și civici au reclamat constant în ultimii ani că nu pot desfășura activități pe alei, primăria nu a clarificat situația.

Totodată, administrația folosește angajați și spațiul public în scopuri electorale și private. Angajați ai administrației publice sunt folosiți în timpul programului de lucru ca voluntari pentru strângerea de semnături. Angajați ai Casino-ului, ai Cinema Dacia, dar și al altor instituții din subordinea primăriei au fost văzuți colectând semnături pentru Partidul Național Liberal la orele amiezii în diverse puncte ale orașului.

Uniunea Salvați România, filiala Cluj, impută administrației locale abuzurile legate de strângerea de semnături necesare pentru înscrierea partidelor la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

În consecință, cerem ca principiu general respectarea unui drept constituțional la liberă exprimare în spațiile publice ale orașului și în mod particular contractul de concesiune dintre Iulius Mall și autoritățile locale și județene pentru zona lacului. Cerem totodată autorităților locale să nu își mai folosească angajații în scopuri electorale”, arată cei de la USR Cluj într-un comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *