Cine sunt UDMR-iștii clujeni care vor să prindă un loc în Parlamentul României?

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

UDMR Cluj este prima formațiune locală care își va depune marți, 25 octombrie, candidaturile la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Primul loc eligibil la Camera Deputaților este ocupat de Csoma Botond, președinte UDMR Cluj, urmat de Hegedus Csilla, fostul ministru al Culturii, iar la Senat va candida pentru un nou mandat actualul senator Laszlo Attila.

UDMR Cluj speră să obțină două locuri de deputat și unul de senator, după ce la ultimele alegeri parlamentare au obținut un mandat de deputat și unul de senator.

Actualul deputat UDMR Cluj, Mate Andras, lipsește de pe listă deoarece a anunțat că se retrage din politică.

„Am împlinit 20 de ani vechime în politică. Am început în 1996, am fost patru ani consilier local şi sunt de 12 ani în Parlament. Am luat decizia să îmi schimb activitatea şi să nu mai candidez pentru un nou mandat de deputat. Mă retrag din politică, urmând să mă dedic familiei şi carierei de avocat. Rămân lider al grupului UDMR din Camera Deputaţilor până la sfârşitul mandatului şi rămân şi simplu membru al UDMR. Nu mai vreau nicio funcţie, nici în UDMR, nici în Parlament şi nici altundeva”, a menţionat atunci Mate Andras.

Mate Andras are 42 de ani şi a câștigat primul mandat de deputat în anul 2004. Deputatul UDMR are o comdamnare la șase luni de închisoare cu suspendare în dosarul în care a fost acuzat că şi-a angajat soţia la Parlament, iar aceasta a obţinut astfel venituri de 5.508 lei. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus ca deputatului să îi fie suspendată pedeapsa pe un termen de încercare de doi ani şi şase luni, care se va socoti de la data ramânerii definitive a hotarârii. De asemenea, potrivit deciziei instanţei, lui Mate Andras Levente i-au fost interzise mai multe drepturi.

În septembrie 2013, deputatul UDMR Mate Andras Levente a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care l-au acuzat de conflict de interese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *