Unirea cu Republica Moldova, de la vorbe la fapte!

Politica nationala

Unioniștii din Acțiunea 2012 așteaptă ca și ultimul partid care participă la alegerile din 11 decembrie și nu a dialogat cu ei încă, respectiv PNL, să o facă cât mai curând. Totodată, unioniștii cer partidelor politice respectarea promisiunilor făcute și asumarea unirii cu Republica Moldova ca proiect de țară.

Tinerii basarabeni care au desfășurat sit-in-ul din Piața Universității au plecat spre casă. Nu au făcut-o cu mâinile goale. 15.000 de titluri de carte românească au fost duse cu autocarele unioniștilor, din donațiile aduse la corturi. Cărțile vor ajunge în bibliotecile sătești din Republica Moldova. Colegii lor de la Acțiunea 2012 din București vor solicita în această săptămână partidelor politice să parafeze înțelegerile făcute duminică cu ei. PNL, singurul partid care nu a primit protestatarii, este rugat să o facă cât mai grabnic.

„Trei sferturi dintre români ar vota favorabil la un referendum de Unire. Clasa politică e datoare să răspundă marșului organizat de noi sâmbătă și să acționeze în spiritul celor promise. Dacă pregătim 2018 și ei se pregătesc de alegeri, fiecare partid trebuie să își asume Reunirea ca proiect de țară. Așteptăm și răspunsul din partea doamnei Gorghiu,a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

10.000 de oameni au mărșăluit sâmbătă în București, cerând unirea Republicii Moldova cu România. Delegații ale protestatarilor au fost primite duminică de către conducerile PSD, ALDE, PMP, USR, ANR și PRU. Unioniștii au primit asigurări că doleanțele lor sunt împărtășite de către partidele politice și vor fi implementate conform unui program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *