Vasile Blaga rămâne cu sechestru pe avere în dosarul de corupție

Politica nationala

Instanta suprema a decis, luni, ca fostul copresedinte PNL Vasile Blaga va rămâne cu sechestru pe avere în dosarul în care este urmărit penal pentru trafic de influență, faptă pe care ar fi comis-o în perioada 2011 – 2012, anunță News.ro. Decizia magistratilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie este definitiva.

„Respinge ca nefondata contestatia formulata de contestatorul Blaga Vasile impotriva ordonantei din 25.10.2016 emisa in dosarul 234/P/2016 a PICCJ – DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti”, se arata in decizia instantei supreme.

Procurorii DNA Ploiesti au instituit sechestru asigurator pe bunuri imobile pana la concurenta sumei de 700.000 de euro in dosarul de coruptie al fostului co-presedinte al PNL Vasile Blaga, potrivit unor surse judiciare.

Blaga a confirmat, pe 1 noiembrie, la iesirea de la DNA, ca a fost pus sechestru pe averea sa, dar a refuzat sa ofere detalii. In schimb, a spus ca ia in considerare posibilitatea de a contesta masura asiguratorie.

In acelasi dosar, procurorii au pus sechestru si pe averea fostului primar din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, cercetat alaturi de Blaga si de omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila.

Reamintim că în 28 septembrie, Vasile Blaga a fost citat la DNA Ploiesti, iar ulterior procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala in cazul sau si l-au pus sub control judiciar, pentru trafic de influenta, fapta pe care ar fi comis-o in perioada 2011 – 2012, cand era secretar general al PDL.

In acelasi dosar sunt urmariti penal fostul primar din Piatra Neamt Gheorghe Stefan si omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila. Gheorghe Stefan este pus sub urmarire penala in acest dosar pentru trafic de influenta si folosirea influentei functiei de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, in perioada 2011 – 2012, Blaga ar fi primit in trei randuri, printr-un interpus, suma totala de 200.000 de euro, precum si 500.000 de euro de la fostul primar Gheorghe Stefan.

Blaga a demisionat din functia de copresedinte al PNL imediat ce procurorii DNA Ploiesti au inceput urmarirea penala impotriva sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *