Dezbatere publica alaturi de principalele partide politice din Cluj, luni, la Insomnia Cafe

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Clujenii cu spirit civic si cei implicati in viata orasului sunt invitati luni, 28 noiembrie, de la ora 19:00, la o dezbatere publica la Insomnia Cafe, initiata de Clujul Civic, la care vor fi prezenti si reprezentanti ai principalelor partide locale, ALDE, PNL, PSD, UDMR și USR.

Principalele puncte de discutii vor fi urmatoarele:

1. Ce demersuri sociale propuneți pentru combaterea sărăciei și ghetoizării, și în special pentru cazul Pata Rât?

2. Care este poziția dumneavoastră în problema plăcuțelor bilingve la Cluj?

3. Care este pozitia dvs. in problema sustinerii referendului dorit de catre Coalitia pentru Familie?

4. Care este poziția dvs. în legătură cu acordul comercial între Uniunea Europeană și Canada – CETA – care conține, printre altele, un sistem paralel de justiție pentru investiorii străini, Investment Court System? Acest sistem va permite corporațiilor să dea în judecată statele și să le ceară despăgubiri pentru profituri ”estimate” nerealizate. În baza unui astfel de acord firma canadiană Gabriel Resources a dat statul român în judecată și cere despăgubiri de 4 miliarde de dolari, echivalentul a 38.491 salarii anuale de asistentă medicală. Acest acord se dorește a fi un „model” pentru viitoarele acorduri ale UE. Dacă trece de Parlamentul European, unde se află acum, CETA urmează să ajungă în parlamentele naționale.
Mai multe detalii despre cum va afecta CETA viața românilor găsiți aici: react-text: 854 http://facem.de-clic.ro/stop-ceta.

5. Care este pozitia dvs. in legatura cu faptul ca forta de munca ia 35% din PIB, iar capitalul 65% si avem cel mai mare randament pe capital din UE?

Intrarea este libera!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *