Premierul Dacian Cioloş a votat în Zalău. „Avem cu toții datoria să încercăm să facem ca lucrurile să meargă bine în țară”

Politica nationala

Premierul României, Dacian Cioloș, a spus, la ieşirea de la urne, că cel mai important este ca alegătorii să meargă la vot în număr cât mai mare, pentru a avea un rezultat reprezentativ, dar și pentru a avea mai apoi legitimitatea de a urmări mandatul dat prin vot.

„Cred că cel mai important pentru ziua de astăzi este să iasă cât mai multă lume la vot și asta indiferent de opțiunile politice. Asta e important pentru ca rezultatul pe care îl vom avea diseară să fie unul cât mai reprezentativ și astăzi e ziua în care alegătorii pot să transmită celor care vor conduce România cele mai importante mesaje pentru următorii patru ani. Sigur, într-o democrație participativă e foarte importantă consultarea și pe parcusul guvernării, dar cred că cei mai îndreptățiți să conteste, să facă observații la ceea ce se va întâmpla în următorii patru ani sunt cei care astăzi merg la vot, care astăzi dau un mandat celor care vor conduce România în următorii patru ani și apoi sigur, vor avea toată legitimitatea de a urmări modul în care mandatul pe care l-au dat va fi pus în aplicare. Din punctul meu de vedere este cel mai important lucru”, a afirmat Dacian Cioloș, citat de AGERPRES.

Primul ministru a adăugat că se gândește mai ales la tinerii care vor să părăsească România, dar și la cei care doresc să se întoarcă în țară, relatează Agerpres.

„Această libertate de a putea vota, de a ne putea alege reprezentanții a fost una câștigată greu în istoria României și cred că e important să nu o desconsiderăm și mă gândesc mai ales la cei tineri, chiar la cei pe care îi aud spunând că, ‘dacă lucrurile nu merg bine în țară, eu prefer să plec’. Avem cu toții datoria să încercăm să facem ca lucrurile să meargă bine în țară, înainte de a ne gândi la altceva, dacă într-adevăr iubim locurile în care ne-am născut, dacă vrem ca lucrurile să meargă mai bine. Și chiar să meargă mai bine pentru ca și cei care acum sunt afară și doresc să se întoarcă să poată să o facă”, a subliniat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *