Anterior, ea declarase la B1 TV, că discuţiile apărute miercuri despre modul în care a fost gestionată campania în USR sunt fireşti, dat fiind că partidul este unul democratic, transparent şi format din tineri entuziasmaţi.

”În niciun caz nu ne rupem şi suntem ce am spus mereu că suntem. Avem în ADN transparenţa. Lucrurile din familie le lăsăm transparent să iasă în public. Se poate explica absolut tot. Problema în această campanie e că nu am avut bani şi a fost o luptă pentru puţinii bani donaţi. Unii au vrut bani pentru promovarea paginilor lor de Facebook, au fost frustrări acumulate şi o luptă pentru puţinii bani primiţi. Am fost un partid low-cost şi mulţi au fost frustraţi că puţinii bani au fost folosiţi pentru unele lucruri sau pentru altele”, a explicat Armand.

Ea a mai spus că, după părerea sa, sondajul comandat de USR în timpul campaniei şi la care a făcut referire soţul ei a fost unul corect, doar că unii membri ai partidului au considerat că banii cheltuiţi pe acest sondaj puteau fi alocaţi pentru altceva.

Sergiu Moroianu, soţul lui Clotilde Armand, a acuzat, într-o postare pe contul personal de Facebook, abuzurile şi greşelile comise ”din partea «echipei de comunicare / campanie» coordonate de Matei Păun”, care, în opinia sa, au dus la un rezultat mai slab al USR, în Bucureşti, la alegerile parlamentare decât la cele locale.

Moroianu l-a criticat pe Matei Păun, despre care a spus că ”este un personaj controversat, că a refuzat ”să-şi depună fişa de simpatizant USR” şi că nu a dorit să dezvăluie numele celor din echipa de comunicare. ”Nu ştim unde şi pentru cine a lucrat, ce avere şi surse de venit are, nici măcar ce cetăţenie are. Păun este susţinut în USR de Roxana Wring, apropiată de ONG-urile din reţeaua Soros, cea care l-a adus iniţial în organizaţie şi pe Poliţeanu (…) Păun a asociat imaginea USR cu activiştii lgbt şi cu Soros, încercând chiar să-l disculpe pe Soros în loc să ne disociem viguros de el, tentativă patetică care a dus PSD la 50% din parlament şi USR sub 10%”, a scris Moroianu pe Facebook.

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, i-a răspuns, tot pe Facebook, spunând că face afirmaţii mincinoase, de care este ”mâhnit şi uluit”.

”Matei Păun a activat voluntar, sacrificându-şi timpul personal, fără să ceară nimic în schimb, atât în campania electorală pentru alegerile locale, cât şi în campania electorală pentru alegerile parlamentare. A muncit în baza unui mandat dat de Biroul Naţional, pe care nu l-a depăşit niciodată. A avut în întreaga campanie electorală susţinerea mea şi a Biroului Naţional. Sunt mâhnit şi uluit că Sergiu Moroianu lansează în spaţiul public afirmaţii mincinoase, multe dintre ele similare cu ale duşmanilor politici ai USR”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.

viewscnt