Raluca Turcan, președinte interimar PNL: „Arată obsesia de control a lui Liviu Dragnea”

Politica nationala

Președintele interimar PNL Raluca Turcan a catalogat propunerea lui Sevil Shhaideh drept „obsesia pentru control a lui Liviu Dragnea”, iar deputatul PNL Cătălin Predoiu a scris miercuri pe Facebook că PSD-ALDE au propus „un premier de casă”, afirmând că funcţia de prim-ministru a fost dusă în derizoriu de Liviu Dragnea.

„Dragnea terfeleşte votul românilor cu propunerea sa de «prim-minstru de casa»… Sevil Shhaideh nu are experienţă economică, politică, diplomatică şi administrativă pentru nivelul funcţiei de Prim Ministru. Propunerea PSD -ALDE pentru funcţia de Prim Ministru e o bătaie de joc la adresa românilor care au «îndrăznit să creadă în România» lui Dragnea”, a scris deputatul PNL Cătălin Predoiu, pe Facebook.

Predoiu a afirmat că o singură propunere ar fi fost mai neinspirată: „Liviu Dragnea însuşi”.

„Un politician încărcat de un vot popular obţinut prin promisiuni nerealiste îşi demonstrează meschinăria şi egoismul politic. Funcţia de prim-ministru a fost dusă în derizoriu de Liviu Dragnea. O singură propunere ar fi fost mai neinspirată: Liviu Dragnea însuşi!”, a scris Predoiu.

Raluca Turcan despre premierul PSD-ALDE: Arată obsesia de control a lui Dragnea

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că propunerea de premier PSD-ALDE arată „obsesia de control” a liderului PSD, Liviu Dragnea, fiind „o mutare de familie”.

„Este o propunere care arată obsesia de control a domnului Liviu Dragnea”, a comentat Turcan, adăugând că opţiunea coaliţiei majoritare aminteşte de practici din mandatul lui Adrian Năstase.

Ea a subliniat că atunci când românii au optat pentru PSD nu au votat pentru ca şef al Guvernului să fie fina lui Liviu Dragnea.

În opinia lui Turcan, ar fi fost necesar un premier „cu un profil politic conturat”, nu „o mutare de familie”, mai ales că PSD are suficientă resursă umană.

Preşedintele interimar al PNL a mai spus că, după ce liderii partidului au analizat ”aritmetica parlamentară”, au ajuns la concluzia că România va avea o coaliţie de guvernare PSD-ALDE.

„În acest context PNL va rămâne în opoziţie. Plecăm în acest mandat de la realitatea că scopul ascuns al acestei coaliţii de guvernare, PSD-ALDE, este nerespectarea legii şi încetinirea luptei împotriva corupţiei”, a subliniat Turcan. Ea a mai criticat şi discursul anti-occidental al unor lideri PSD-ALDE, fără a da însă nume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *