Consilierii locali PSD+ALDE solicita conducerii PNL+UDMR inlocuirea din functia de viceprimar a Annei Horvath

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Grupul PSD+ALDE Cluj din Consiliul Local Cluj-Napoca ii cere primarului Emil Boc sa o inlocuiasca din functia de viceprimar pe Anna Horvath dupa ce aceasta a fost trimisa in judecata pentru fapte de coruptie.

„Intrucat de peste 3 luni primaria functioneaza fara 1 viceprimar exista un blocaj in activitatea acestei institutii, trebuie gasita o solutie rapida pentru rezolvarea situatiei.

Vorbim si de un prejudiciu de imagine adus Municipiului Cluj Napoca prin perpetuarea acestei stari de compromis intre PNL si UDMR, nu putem tolera ca un viceprimar anchetat si trimis in judecata de DNA, aflat sub control judiciar, sa ocupe aceasta functie de inalta reprezentare.

Mentinerea in functie reprezinta o complicitate tacita a primarului Emil Boc la toate posibilele acte de trafic de influenta facut de Ana Horvath”, a declarat Dan Morar, liderul grupului PSD+ALDE.

Adrian Muresan-ALDE: „Vom sustine inlocuirea din functie a doameni Ana Horvath pentru ratiuni de buna functionalitate a primariei, problemele cetatenilor trebuie rezolvate in ritm normal, solutia trebuie sa vina de la actuala majoritate”.

Anna Horvath a fost suspendata din functia de viceprimar dupa trimiterea sa în judecată de procurorii anticorupție si plasata sub control judiciar pentru comiterea infracțiunilor de trafic de influență și spălare a banilor.

„Inculpata Horvath Anna, în calitate de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, și-a folosit influența pe lângă funcționari publici din cadrul Primăriei pentru urgentarea avizării unor proiecte imobiliare în care inculpatul Fodor Zsolt avea interese economice. Derularea acestor proiecte imobiliare presupunea obținerea în prealabil a mai multor documente: eliberarea unor certificate de urbanism, confirmarea avizelor de oportunitate, concesionarea unei suprafețe de teren, eliberarea autorizațiilor de construire”, arata un comunicat remis presei de catre DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *