PSD Cluj îl ataca dur pe Tișe – Mediocritatea în administrația județului Cluj poartă un nume: Alin Tișe!

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Social-democratii clujeni lanseaza un nou atac dur la adresa presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, pe care il acuza, printr-un comunicat de presa, de mediocritate in conducerea forului judetean.

PSD Cluj constată cu regret că Alin Păunel Tișe nu a depășit etapa frustrărilor personale, de a sta în umbra politică a nașului său, Emil Boc, de faptul că în 11 decembrie 2016 nu a fost ales de clujeni senator.

„Mediocritatea în administrația județului Cluj poartă un nume: Alin Tișe. Orice clujean a observat la acest început de an că Alin Tișe doar macerează zicerile domnului Emil Boc uitând că de 8 luni este președintele Consiliului Județean Cluj și în dreptul său apar ZERO realizări. Este un fel de șefuț second hand al județului a cărui singură preocupare administrativă este să cum să împartă fondurile județene pe criterii oneroase”, a declarat Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

În speranța că finul primarului Emil Boc mai are un gram de decență și bun simț PSD îi reamintește:

  1. PSD susține construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj și amintește că în Stategia Naționala 2014-2020 în domeniul Sănătății, aprobată în ședință de Guvern PSD, în Acordul de Parteneriat aprobat de CE și memorandumul cu Banca Mondială, se menționează expres Spitalul Regional de Ugență Cluj ca obiectiv prioritar construibil din fonduri europene. Alegațiile domnului Alin Tișe cu privire la situația acestui obiectiv regional sunt penibile, în mandatul său de președinte al Consiliului Județean (2008-2012), corelat cu mandatul de premier al nașului său Emil Boc, nerealizând NIMIC pentru construirea acestui Spital.
  2. Alin Tișe trebuie să explice în 2017 ce se întâmplă cu sistemul integrat de management al deșeurilor! Proiectul trebuia finalizat în 26 martie 2012 iar valoarea investiției este de 108 milioane lei din care 98% fonduri europene. La mai bine de 4 ani de la data când trebuia să fie dată în funcțiune, lucrarea este blocată, fără o perspectivă clară a momentului când va fi terminată. Nefiind finalizată până în decembrie 2015, tot ceea ce se va cheltui pentru finalizarea lucrării nu va mai fi considerată cheltuială eligibilă și va trebui suportată din bugetul Consiliului Județean.
  3. Alin Tișe trebuie să explice și de ce două proiecte asumate de către conducerea USL a Consiliului Județean Cluj în anii trecuți, finanțarea unui abator care ar urma să fie construit în Iclod și finanțarea construirii noului centru de colectare a legumelor și fructelor din Câmpia Turzii sunt abandonate.

De asemenea, îi reamintim lui Alin Tișe că după ce a pierdut alegerile din 2012 și implicit conducerea Consiliului Județean Cluj, județul Cluj a fost o prioritate pentru Guvernul PSD, unele investiții continuând și astăzi:

  1. Pista de 2.100 de metri a Aeroportului Internațional Cluj „Avram Iancu”  a fost o prioritate zero pentru Guvernul PSD, un obiectiv de importanță națională, o investiție de 230 milioane lei în pista propriu-zisă, 11,6 milioane de lei pentru devierea râurilor Murători și Becaș, 4,5 milioane pentru partea de ghidaj și 23 de milioane pentru exproprieri.
  2. Și dacă luăm ca referință luna octombrie a anului 2013 (la inaugurarea pistei de 2.100 metri a Aeroportului Inernațional Avram Iancu Cluj), când primarul Emil Boc îi cerea vicepremierului Liviu Dragnea, un ajutor pentru realizarea bazei sportive din Gheorgheni, în 2016, finul Tișe și nașul Boc au uitat să amintească acea rugăminte adresată președintelui PSD, Liviu Dragnea și care s-a finalizat printr-o finanțare de aproximativ 20 de milioane de lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Compania Națională de Investiții.
  3. Guvernul PSD a alocat 188 de milioane de lei din bugetul național, Autostrăzii Transilvania, pentru a acoperi datoriile guvernului Boc și a reînceput lucrările la acest obiectiv regional, alocând în fiecare an sume considerabile din buget.
  4. O altă investiţie importantă este autostrada Turda-Sebes de 70,2 km, în valoare de 550 milioane de euro, care va lega Transilvania prin coridorul 4 de Europa, și pentru care și în 2017 se alocă sume considerabile. Conform vicepremierul Sevil Shhaideh, în 2017, vor fi finalizate două loturi din autostrada Turda-Sebeș!
  5. Tot în bilanțul guvernării PSD îi mai amintim finului primarului Emil Boc finalizarea centurii Vâlcele-Apahida, pentru aceasta alocându-se din fonduri guvernamentale 113 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *