PNL Cluj: Adio Centura Metropolitana – Fara bani de la buget pentru proiectele majore ale Clujului in guvernul PSD+ALDE!

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Partidul National Liberal Filiala Cluj a sustinut o conferinta de presa luni, 6 februarie, in care a anuntat că toate amendamentele depuse de liberali la proiectul de buget al Ministerului Transporturilor şi care vizau investiţii importante pentru Cluj nu au trecut de votul majorităţii parlamentarilor şi nu au beneficiat nici de susţinerea deputaţilor şi senatorilor PSD de Cluj.

Au participat la conferinta alesii PNL Cluj, deputatii Sorin Moldovan, Florin Stamatian si Adrian Oros, precum si senatorul Marius Nicoara.

„Ieri, în cadrul şedinţei de plen comun al Camerei Deputaţilor şi a Senatului, s-a adoptat bugetul Ministerului Transporturilor în forma propusă de Guvern. Parlamentarii PNL Cluj au depus o serie de amendamente la Legea Bugetului, la capitolul infrastructură, amendamente care se referă la finanţarea lucrărilor pentru Centura Metropolitană a Municipiului Cluj-Napoca, continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania, tronsonul Cluj Vest-Mihăieşti (24 km), Suplacu de Barcău-Borş (64,5 km) şi Mihăieşti-Suplacu de Barcău (76 km). Din păcate, parlamentarii PSD au dat dovadă de autism şi nu au susţinut aceste proiecte, drept urmare, toate amendamentele au fost respinse. PNL Cluj îşi exprimă profunda dezamăgire faţă de gestul parlamentarilor PSD, în mod special a parlamentarilor PSD Cluj în frunte cu Horia Nasra, de a respinge finanţarea acestor proiecte de o importanţă majoră nu doar pentru cetăţenii judeţului Cluj ci pentru cetăţenii întregii Transilvanii”, se arată într-un comunicat al PNL Cluj.

Deputatul oradean Sorin Moldovan, nepotul lui Vasile Blaga, a declarat in cadrul aceleiasi conferinte de presa ca a ramas cu un gust amar la primul sau mandat de parlamentar si nu credea ca parlamentarii clujeni, indiferent de culoare politica, nu vor vota in interesul cetatenilor.

„Din păcate și eu am rămas cu un gust amar, în experiența scurtă pe care am acumulat-o până acum în Parlament fiind la primul mandat. Nu credeam că parlamentarii clujeni, indiferent de culoarea politică, nu votează în interesul cetățenilor care i-au ales. Printre proiectele majore ale Clujului care au nevoie de finanțare de la bugetul național se regăsesc:

-Realizarea lucrărilor de deviere a Someșului, Pista de decolare -aterizare de 3.500 M la Aeroportul Internațional Cluj-Napoca,
-Continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania-tronsonul Cluj Vest- Mihăiești (24 km),
-Autostrada Transilvania- tronsonul Mihăiești- Suplacu de Barcău și tronsonul Suplacu de Barcău- Borș,
-Centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca, tronsonul Calea Turzii-Borhanci și tronsonul Calea Turzii- Mănăștur (Centura ocolitoare Sud Cluj-Napoca),
-Construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj în comuna Florești și Construirea Spitalului Clinic de Urgență Monobloc pentru Copii.
Toate aceste proiecte au căzut prin votul PSD din păcate. Având în vedere că, stimabilii colegi de la PSD sunt tineri, mă așteptam să ne putem corela în comisiile de specialitate în interesul clujenilor, dar acest lucru nu s-a realizat.

Guvernul Grindeanu ar trebui să se gândească bine înainte să blocheze proiectele de interes prioritar a județului Cluj având în vedere că acest județ se află în topul județelor care finanțează bugetul național”, a sustinut Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *