Consilierii PSD+ALDE cer primăriei sa clarifice situația privind Târgul de Mărțișor

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Consilierii locali P.S.D.+A.L.D.E. solicită public un punct de vedere al Primăriei municipiului Cluj-Napoca în ceea ce privește modul în care a fost gestionată situația spațiului din Piața Unirii pentru Târgul de Mărțișor.

„Solicităm un punct de vedere al Primăriei municipiului Cluj-Napoca în ceea ce privește modul în care a fost gestionată situația spațiului din Piața Unirii pentru Târgul de Mărțișor de anul acesta. Piața Unirii nu este a primarului Emil Boc. Nu putem evacua meșteșugarii clujeni de la propriile lor evenimente, închiriind spațiul public unei societăți din alt oraș. În felul acesta nu susținem meșteșugarii locali, ci chiriile enorme descurajante pentru orice meșter popular onest”, a declarat Dan Morar, consilierul PSD care a atras atenția ieri în plenul ședinței de consiliu local și asupra costului uriaș (cca 55.000 de euro pentru 9.45 mp) pe care îl vor avea chioșcurile prevăzute în amenajarea viitoarei zone pietonale din Unirii, latura vest.

„Dorim să înțelegem de ce nu s-a menținut colaborarea cu Asociația Meșteșugarilor Clujeni, care s-a ocupat de organizarea excelentă a Târgului de Mărțișor în ultimii 4 ani. Expozanții locali s-au plâns în unanimitate de chiriile mari și de chioșcurile inadecvate, inutil de încăpătoare în interior, dar cu spațiu extrem de mic de expunere a produselor în exterior. Nu sunt multe asociații meșteșugărești cu forța de creație, de expresie și de organizare a celei clujene, de ce să ne excludem deci artizanii locali tocmai din evenimentele pe care ei le-au însuflețit?”, a declarat Corina Croitoru, consilier local PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *