Cristina Burciu, PSD: Nu sunt de acord cu cotele de gen

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Cristina Burciu a câştigat din partea PSD Cluj, la alegerile din 11 decembrie 2016, un mandat de deputat. Burciu a fost a treia pe lista PSD Cluj pentru Camera Deputaților, ceea ce i-a asigurat fotoliul de parlamentar, după ce formaţiunea social-democrată a obţinut 59.894 de voturi şi un scor de 26,24%. Burciu s-a născut la 24 martie 1969 şi este licenţiată în finanţe – contabilitate, fiind absolventă a Universităţii ‘’Babeş-Bolyai’’. Până în 2013  a lucrat în sistemul bancar după care a ocupat funcţia de director economic, respectiv director general interimar în cadrul Companiei de Apă Arieş din Turda. Cristina Burciu a devenit membru al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare în Camera Deputaților.

Recent, Cristina  Burciu a acordat primul interviu după primele trei luni de mandat publicației Făclia de Cluj. Burciu a declarat cotidianului citat că nu e de acord cu cotele de gen.

” Nu cred în supralegiferare! Cred că trebuie să demonstreze ceea ce poate şi ceea ce ştie indiferent dacă este femeie sau bărbat. Nu cred în discriminarea pozitivă. PSD face parte din familia socialiştilor europeni, iar recomandarea în cadrul familiei noastre europene este de egalitate de gen pe toate listele de candidaţi, condiţie în mare parte respectată, chiar şi prin exemplul propriu.”, a spus aceasta.

Discuția despre cotele de gen o puteți citi AICI

În afară de Burciu, politica clujeană o mai are în parlament pe deputata ALDE, Steluța Cătăniciu, aflată într-un scandal de incompatibilitate. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *