Băsescu o vede pe Kovesi candidat la prezidențiale. „E un politician de viitor, ar fi o varianta competitiva pentru Iohannis”

Politica nationala

Presedintele PMP, senatorul Traian Basescu, a susținut că șefa DNA Laura Codruta Kovesi este un politician de viitor și, daca ar decide să candideze, ar putea reprezenta o „variantă competitivă” pentru actualul președinte al României, Klaus Iohannis, în cazul în care cei doi ar participa în alegerile prezidentiale din 2019.

„Sincer, nu am vazut articolul, dar daca, deja, este trecuta in categoria politicienilor de viitor, inseamna ca cei de la ‘Le Monde’ au facut o analiza a aptitudinilor dansei si au inteles ca are abordari de om politic si nu de procuror. Daca vreti sa fiu foarte sincer, pentru functia pe care o indeplineste, e un semnal foarte prost (…). Cei care citesc presa, care analizeaza declaratiile dansei, care analizeaza pozitiile pe care le are – si eu le-am analizat de foarte multe ori – sunt pozitii politice. Pai, cand spune: am indisponibilizat 100 de milioane, se puteau construi cinci spitale cu 100 de milioane, e clar ca e abordare de om politic. Si se vede ca e abordare de om politic ca nu spune – spune jumatate de adevar, ca indisponibilizarea nu inseamna si recuperarea banilor. De fapt, ne serveste minciuni la fiecare evaluare pe care o arata DNA-ul. E clar ca e un politician de viitor doamna Kovesi, cu conditia sa nu se constate incalcari ale legii in activitatea dansei”, a declarat Traian Basescu, vineri seara, la B1 Tv, potrivit Agerpres, intrebat despre faptul ca procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost mentionata intr-un articol din cotidianul „Le Monde” pe locul IV intr-un top al politicienilor europeni in ascensiune.

Fiind intrebat daca, in opinia sa, Kovesi ar putea sa fie interesata de o cariera politica si chiar sa ia in calcul o candidatura la Presedintia Romaniei in 2019, presedintele PMP a spus: „Poate fi, de ce nu?”.

„Oricine se inscrie intr-o cursa are sansa lui. Imi e greu sa evaluez cum va fi in 2019 batalia pentru Presedintie. Este clar, insa, ca, in acest moment, in afara de Iohannis, nu exista niciun alt competitor (…). Uitati-va in toate partidele si spuneti-mi daca este vreun politician care sa aiba dimensiunea ce sa-i dea sanse sa castige. Nu. Deci, doamna Kovesi ar fi o varianta competitiva pentru Iohannis”, a mai spus Basescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *