PSD Cluj îi atrage atenția primarului Emil Boc că asfaltarea străzii Triajului este posibilă!

Comunicate POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Ministrul Transporturilor, Alexandru-Răzvan Cuc, a răspuns la întrebarea nr. 621A/2017, înregistrată la Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul cu nr. 2775/MRP în data de 13.04.2017, având ca obiect „intrarea străzii Triajului în patrimoniul municipiului Cluj-Napoca”. Concluzia:  Asfaltarea străzii Triajului este posibilă!

„De mai bine de nouă ani, aproximativ 200 de clujeni sunt afectați zilnic de starea proastă a străzii Tirajului.

Având în vedere că primarul Emil Boc a informat de mai multe ori că nu poate reabilita strada Triajului până nu trece în proprietatea publică a municipiului, am demarat un dialog instituțional pentru rezolvarea problemei.

În urma răspunsului ministrului transporturilor, dl. Alexandru-Răzvan Cuc, concluzia este una simplă: CNCF CFR SA îşi arată toată disponibilitatea şi sprijinul pentru asfaltarea străzii Triajului, prin urmare realizarea investiției este posibilă și este nevoie doar de voința administrativă și politică a primarului Emil Boc”, a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Din răspunsul ministrului:

Terenul CFR – pe care se află amplasată strada Triajului – poate fi închiriat de la CNCF CFR S.A. cu aprobarea Ministerului Transporturilor, pentru efectuarea investiţiilor de interes public.

Menţionăm că lucrările de asfaltare trebuie să respecte prevederile Ordinului nr. 158/1996 privind emiterea acordurilor Ministerului Transporturilor la documentaţiile tehnico – economice şi sistematizare pentru terţi.

În consecinţă, pentru obţinerea autorizaţiei de construcţie CFR, beneficiarul va prezenta o documentaţie conform actului normativ mai sus-amintit. Avizarea se va solicita de la Sucursala Regională de Căi Ferate Cluj, unde se va depune o documentaţie în 3 exemplare necesară emiterii Acordului de principiu care să cuprindă:

–           cerere (netipizată) solicitant/beneficiar cu datele complete de identificare (persoana fizică/ persoană juridică) cu nr. de telefon/fax pentru contactarea acestuia;

–           certificatul de urbanism în termenul de valabilitate pentru lucrarea şi amplasamentul solicitat cu planurile anexe ( plan de încadrare în zonă la scara 1: 2000 sau 1: 5000, plan de situaţie la scara 1: 1000 sau 1: 500 cu reprezentarea liniei c.f cea mai apropiată )

–           proiect tehnic întocmit de un proiectant autorizat.

După obţinerea acordului de principiu al 5RCF Cluj, se va solicita aviz de la C.N.C.F CFR S.A pentru care sa va depune aceeaşi documentaţie în 3 exemplare şi se vor achita tarifele stabilite în funcţie de lucrările ce se vor executa, potrivit Dispoziţiei Directorului General al C.N.C.F CFR SA nr. 83/2008.

CNCF CFR SA îşi arată toată disponibilitatea şi sprijinul pentru realizarea investiţiei, respectiv asfaltarea străzii Triajului, din Mun. Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *