Daniel Buda: „Cer Guvernului sistarea ajutoarelor sociale pentru cei care pot munci, dar nu vor”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Preşedintele PNL Cluj, eurodeputatul Daniel Buda, cere Guvernului sistarea ajutoarelor sociale în cazul persoanele apte de muncă, dar care refuză să lucreze în agricultură sau în domeniile stabilite de primarii localităţilor, potrivit Mediafax.

Daniel Buda a declarat, duminică, că din informaţiile vehiculate, rezultă că România plăteşte anual circa 10 miliarde de euro pentru diverse forme de ajutoare sociale, faţă de Germania, care plăteşte doar 8 miliarde de euro, la o populaţie dublă cât a ţării noastre.

„Solicit public Guvernului Grindeanu să facă de îndată o evaluare a ajutoarelor sociale din România în condiţiile în care în spaţiul public se vehiculează că ţara noastră plăteşte anual 10 miliarde de euro pe diverse forme de astfel de ajutoare, spre deosebire de Germania care plăteşte 8 miliarde de euro la o populaţie dublă faţă de România. Cer, de asemenea, Guvernului să efectueze o ajustare a ajutoarelor sociale astfel încât de ele să beneficieze doar persoanele care au nevoie, care sunt îndreptăţite. Ar trebui ca primăriile să fie implicate, iar dacă o persoană fizică sau juridică de pe raza localităţii solicită primarului forţă de muncă şi se constată că beneficiarii ajutoarelor sociale refuză să presteze o muncă în agricultură sau alt domeniu, deşi sunt apţi de muncă, să le fie sistate ajutoarele sociale”, a spus Buda.

Eurodeputatul a susţinut că a primit sesizări din partea fermierilor care nu mai găsesc forţă de muncă deoarece o bună parte a populaţiei, mai ales în mediul rural, preferă să încaseze aceste ajutoare sociale „decât să meargă să muncească în agricultură, ceea ce va duce la dispariţia agriculturii româneşti”.

„Dacă s-ar lua astfel de măsuri, sunt convins că ar rezulta o economie de câteva miliarde de euro, bani care ar putea fi canalizaţi spre finanţarea unor investiţii sau spre sănătate. România nu mai trebuie să rămână o ţară de asistaţi sociali”, a subliniat Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *