UNICAT ÎN ROMÂNIA. Moțiune de cenzură a PSD-ALDE împotriva guvernului…PSD-ALDE

Politica nationala Slider

In Parlament se va citi astăzi, la ora 16.30, moțiunea de cenzură depusă de coaliția PSD-ALDE intitulată „Apărăm democrația„, moțiune împotriva guvernului… PSD-ALDE!

Reamintim că premierul Sorin Grindeanu este în conflict cu PSD, de unde a fost exclus, la fel a fost exclus și Victor Ponta, fost deputat PSD și acum secretar general al guvernului.

Tot astăzi, Grindeanu i-a dat afară pe  secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării.

„Programul Naţional de dezvoltare locală e foarte important. Am avut multe discuţii cu aleşii locali. Din păcate , Sevil Shhaideh în coordonarea căreia se află acest program nu a făcut nimic în 5 luni. Acum o lună şi jumătate am avertizat-o. Nu m-a ascultat. Acum două zile i-am spus că sunt întârzieri nepermise. A doua zi şi-a adus aminte brusc de PNDL şi i-ţa dat drumul. Nu îmi doresc ca un program de asemenea importanţă să fie folosit în scopuri politice. Pentru a înlătura orice umbră de îndoială am hotărât mai multe. Nu accept să tolerez şi să las ca acest program să fie folosit în

Astăzi am demis toţi secretarii de stat din Ministerul Dezvoltării. De azi, doamna Sevil Shhaideh nu mai poate semna niciun act care să aibă legătură cu PNDL. Vreau să blochez abuzuri, nu programul. Asta se va întâmpla curând cu respectarea legii. O invit pe doamna Shhaideh luni la o discuţie. Ştiu că e un om care în final va respecta legea”, a spus Grindeanu.

Miza sunt cei 30 de miliarde de lei din PNLD  2 !

Moțiunea a fost scrisă de controversatul om politic Darius Vâlcov, cercetat penal în prezent de DNA, tot el fiind cel care a redactat raportul de evaluare e cabinetului Grindeanu, raport care a provocat această criză politică gravă, o premieră absolută în politica din România.

Cu cine țin pesediștii clujeni AICI

UPDATE

Mihai Fifor, liderul senatorilor PSD a citit moțiunea. 

233 de voturi sunt necesare ca Guvernul Grindeanu să cadă.

222 de semnături sunt acum pe moțiune, 11 în minus față de ce ar vrea Dragnea și minus 25 față de câți parlamentari are PSD.

Miercuri va fi discutată și votată moțiunea.

UDMR va decide dacă cade sau nu Guvernul.

Ministrul demisionar Sevil Shhaideh i-a făcut plângere penală lui Grindeanu!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *