USR a depus o plângere penală împotriva lui Dragnea pentru convocarea ilegală a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor

Politica nationala Slider

Uniunea Salvaţi România (USR) a depus o plângere penală la DNA împotriva preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, pentru convocarea ilegală a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor, deputatul Ionuţ Moşteanu precizând că plângerea vizează infracţiunile de abuz în serviciu, fals şi uz de fals.

”Uniunea Salvaţi România a depus o plângere penală împotriva domnului Liviu Dragnea pentru convocarea ilegală a sesiunii extraordinare a Camerei Deputaţilor. Plângerea penală vizează infracţiunile de abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Concret, domnul Liviu Dragnea a trimis la Monitorul Oficial decizia de convocare a Camerei Deputaţilor luni, fără a avea decizia Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. Biroul Permanent ar fi trebuit să se întâlnească abia marţi, la ora 11.00, dar chiar domnul Liviu Dragnea a lipsit de la această convocare a Biroului Permanent, dânsul şi ceilalţi colegi”, a declarat deputatul USR Ionuţ Moşteanu, după ce a depus plângerea.

Deputatul USR a susţinut că liderul PSD a lezat dreptul partidelor din opoziţie de a se opune în Biroul Permanent unei decizii de convocare a sesiunii extraordinare.

De asemenea, senatorul USR Florina Presadă a afirmat că miza acestor convocări a fost acoperirea unor situaţii generate de incompetenţă.

”Credem că e important ca, în cele din urmă, cei care conduc Guvernul, Parlamentul să înţeleagă că regulile se aplică tuturor şi să nu mai practice acest dublu standard, prin care ei afirmă suveranitatea Parlamentului, a regulilor şi a statului de drept, dar în acelaşi timp siluiesc toate instituţiile şi legile în interesul partidului, pentru că miza acestor convocări a fost acoperirea unor situaţii generate de incompetenţă, primirea ordonanţelor de urgenţă la Parlament”, a afirmat senatorul USR Florina Presadă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *