USR, marea dezamăgire națională

Editoriale Slider

Când s-a format Uniunea Salvați România, cetățeanul din mine a crezut în această formațiune politică și a crezut că reprezintă o alternativă adevărată la actuala clasă politică îmbătrânită, comunistă, plină de penali, de baroni locali și de roboței de partid, dar, trebuie să recunosc, m-am înșelat amarnic, iar acum pot să afirm cu tărie că e o mare dezamăgire pentru mine personal. Da, i-am votat la parlamentarele de anul trecut, recunosc, nu am de ce să țin asta secret, am avut încredere în ei și am crezut că vor reuși să aducă un suflu nou în politică, dar nu m-au impresionat cu nimic după 8 luni de când s-au instalat în fotoliile de parlamentari. Au devenit un partid plin de interese, măcinat din interior de termitele partidului, divizat și lipsit de unitate.

Răzmerița din USR împotriva lui Nicușor Dan, demisia sa destul de ciudată de la conducerea formațiunii după ce a fost reconfirmat președinte în Congresul național, poziționările ciudate ale partidului pe anumite teme de interes major, declarații haotice, suspiciunile de corupție în ceea ce privește bugetul din campanie electorală, episoadele de ațipeală ale senatorului Mihai Goțiu sau ieșirile publice deplasate ale deputatului Adrian Dohotaru m-au scârbit realmente. Dacă vrei să ajungi un partid diferit de restul și în care lumea să aibă încredere, nu trebuie să le dai motive să te critice și nu poți avea ieșiri publice în care te lauzi că mănânci sărățele din gunoi ca să tragi un semnal asupra risipei de mâncare. Nu așa se luptă împotriva risipei de mâncare. Ești totuși un demnitar român, plătit din bani publici, ești în slujba cetățenilor, nu ești ultimul boschetar! Haideți să avem puțin respect și pentru instituția Parlamentului pe care o reprezentați. Ești ditamai senatorul, al treilea om în stat, nu poți să ai reprize de ațipeală în plenul Parlamentului, e revoltător și o ofensă funcției pe care o reprezinți. Dacă îți place să te lauzi că ești diferit de restul politicienilor, nu le da „muniție” adversarilor să te critice!

Din câte observ, singurele preocupări ale parlamentarilor USR sunt din zona activismului civic și cam atât. 

În momentul de față din USR îl mai apreciez, deocamdată, doar pe Emanuel Ungureanu, el e cam singurul care mai face opoziție reală în acel partid și e singurul parlamentar preocupat SI de interesele oamenilor. Restul sunt mai mult de umplutură mai mult și nu sunt altceva decât niște voiajori prin Parlament.

Partid nou, caut lider!

Cu Nicușor Dan cam ieșit din schemă și (auto) trecut în „rezervă”, în momentul de față USR nu mai are un lider adevărat în jurul căruia să graviteze partidul, un om demn, charismatic, cu viziune și capabil să se lupte cu restul adversarilor politici. Elek Levente, actualul președinte interimar, e departe de a fi liderul  de care are nevoie partidul. E o nevoie acută de o limpezire în USR. 

Ca și cetățean cu drept de vot, preocupat de viitorul meu, sunt extrem de dezamăgit de acest partid și aștept să văd ce aduce nou fostul premier tehnocrat Dacian Cioloș cu a sa mișcare civico-politică intitulată Platformă România 100. Sper să nu mă dezamăgească, căci dacă și el se va dovedi a fi la fel ca restul, atunci chiar că nu mai avem in cine să ne punem speranța și nu vom mai avea niciun motiv să rămânem în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *