Mihai Goțiu, dupa ce a fost lovit de „huliganul politic” Mirel Palada la B1TV: „Mi-a spart buza, am fost aseară la urgențe, astăzi la IML. Voi depune plangere penala”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Senatorul USR Mihai Goțiu a povestit pentru cotidianul Libertatea cum a fost lovit de fostul purtator de cuvant al guvernului Ponta, Mirel Palada, miercuri seară, în studioul televiziunii B1.

Acesta a marturisit că are buza spartă și o julitură la picior, și că a fost aseară la urgențe, pentru a i se face o constatare a leziunilor, iar astăzi la IML, pentru a scoate toate actele necesare astfel încât să depună o plângere penală. 

Goțiu a povestit că în prima parte a emisiunii au fost mai multe momente în care, în timp ce el vorbea și încerca să își spună un punct de vedere, în cadrul dezbaterii, Mirel Palada a intrat de mai multe ori peste el, întrerupându-l.

„I-am atras atenția o dată, de două ori, să nu mă mai întrerupă. A doua sau a treia oară, i-am spus că unul dintre motivele pentru care am intrat în politică a fost și faptul că m-am săturat de astfel de politicieni nesimțiți, care nu te lasă să vorbești și intră peste tine. În pauza publicitară a emisiunii, domnul Palada s-a întors către mine și a zis să am grijă, să nu îl mai fac nesimțit în emisiune, că îmi arată el după emisiune. I-am spus că, atâta timp cât va continua să mă întrerupă, să nu mă lase să duc la capăt o idee și să spun ce am de spus, da, voi continua să spun că are un comportament nesimțit. Chiar am punctat că este vorba despre un comportament nesimțit, nu m-am referit la persoana lui, adică am vrut să mă refer la definiția de dicționar a nesimțirii”, a spus senatorul USR.

Potrivit parlamentarului, în acel moment s-a produs incidentul nefericit: „A sărit, m-a lovit cu pumnul în gură, iar cei din platou de la B1, omul de pază, a reușit să ajungă în platou și să îl imobilizeze, să îl scoată către ușă”.

Mirel Palada nu a facut nicio declaratie oficiala referitoare la acest incident. 

Goțiu a scris un mesaj pe Facebook, după incidentul din platoul televiziunii B1.

„Aseară, târziu în noapte, mi-au dat lacrimile. Nu de la lovitura de pumn a lui Mirel Palada, ci de la zecile și sutele de mesaje de solidaritate primite pe Facebook, sms, WatsApp, până mi s-a descărcat telefonul. Tuturor vă mulțumesc acum și îmi cer scuze că, din motive de timp, nu voi reuși să o fac în mod direct, personal. Vă asigur că voi continua să lupt împotriva abuzurilor de orice fel, inclusiv împotriva huliganismului politic, însă exclusiv prin mijloace legale. La fel cum am făcut-o și ieri, de la pupitrul plenului reunit al celor două camere ale Parlamentului, îi voi reprezenta atât pe cei care mi-au acordat încrederea, cât și pe cei a căror încredere nu am reușit să o câștig încă”, a transmis el. 

Senatorul USR a mai spus că medicul care la- consultat i-a făcut o mărturisire care l-a durut.

„Dacă m-a durut cu adevărat ceva azi noapte a fost mărturisirea medicului de la Spitalul Clinic de Urgență ”Sfântul Ioan”, care m-a consultat, că se gândește serios să plece din România. Cu buza spartă de un fost purtător al Guvernului nu aveam argumente pentru a-l face să se răzgândească. Și nici nu cred că aș fi fost credibil în acel moment. Voi face însă tot ce ține de mine (și sunt convins că același lucru îl vor face și colegii mei din USR) să schimb (și să schimbăm) lucrurile în țara asta. Cu sprijinul colegilor mei și, mai ales, cu sprijinul vostru, vom reuși. Avalanșa mesajelor de solidaritate mi-a demonstrat că nu suntem deloc puțini! Nu voi ceda în fața niciunei amenințări ori intimidări verbale sau fizice. Nici ”forța” lui Mirela Palada, și nici măcar toată forța reunită a tuturor huliganilor și penalilor din politica românească nu se pot compara cu cea pe care mi-ați transmis-o în lungile ore ale acestei nopți și dimineți. Vă mulțumesc!”, a mai spus senatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *