Deputaţii PNL, USR şi PMP cer demiterea ministrului Bodog: „PSD dăunează grav sănătăţii”

Politica nationala

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a anunţat, miercuri, în Parlament, depunerea moţiunii simple pe Sănătate, iniţiată de PNL, USR şi PMP, printre motive fiind şi construcţia celor trei spitale clinice de urgenţă Cluj, Craiova şi Iaşi care „este trecută la bifate şi uitate”.

„Problemele în sistemul de sănătate sunt grave, din nefericire se adâncesc cu fiecare zi. Criza vaccinurilor nu are nici la această oră o soluţie pe termen lung, nu există plan de vaccinare, nu există o lege a vaccinării şi nici stocuri de vaccinuri. Copiii s-au întors în colectivităţi şi, din nefericire, nu toţi au fost imunizaţi împotriva unor boli grave”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan.

Raluca Turcan a spus că o problemă în sistemul de sănătate este „haosul din salarizare”, afirmând că angajaţii sunt în stradă pentru că există riscul ca veniturile acestora să ajungă la nivelul anului 2009.

„Construcţia celor trei spitale clinice de urgenţă Cluj, Craiova şi Iaşi este trecută la bifate şi uitate. (…) Pentru aceste realităţi dureroase ale acestui Guvern în derivă şi numai pentru cele menţionate, prim-ministrul Tudose ar trebui să-l demită pe ministrul Bodog, iar Ministerul Sănătăţii să înceteze să mai fie inamicul public numărul unu al românilor”, a spus liderul deputaţilor PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *