Adrian Oros: „Avem semnale că moţiunea împotriva Guvernului Tudose va fi votată şi de aleşi PSD”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE
Într-o conferinţă de presă organizată duminică, 19 noiembrie, la sediul PNL Cluj, deputatul clujean Adrian Oros a declarat că liberalii au semnale că moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Tudose va fi votată şi de o parte din parlamentarii PSD, care au curajul să ridice capul, nemulţumiţi de Liviu Dragnea şi de probleme sale penale.
 Oros a susţinut că preocupările principale ale Guvernului Tudose sunt de a acoperi prin şmecherii fiscale o parte din promisunile electorale şi de a reforma justiţia, astfel încât unii lideri ai coaliţiei PSD – ALDE să scape de dosarele penale.

„Moțiunea de cenzură împotriva guvernului Tudose va fi citită mâine în Parlament, de la ora 18:00. Știm și că vor vota moțiunea membri PSD nemulțumiți de guvernare și de problemele penale ale liderului Liviu Dragnea.

Mâine, în fața sediilor prefecturilor din țară colegii noștri vor prezenta textul moțiunii, simultan cu prezentarea documentului în Parlamentul României.

De câteva luni spunem că guvernarea PSD -ALDE nu mai are legitimitate, de la căderea guvernului condus de Sorin Grindeanu. PSD a câștigat pe un val de încredere, iar promisiunile s-au dovedit mincinoase și nu au fost respectate. Toată guvernarea de atunci și până acum demonstrează acest lucru. Cred că e prima dată în istorie când un partid iși trântește propriul guvern, pe motiv de incompetență, ceea ce a spus și PNL.

Preocupările principale ale PSD sunt de a acoperi, prin tot felul de șmecherii sau experimente fiscale, o parte din promisiuni și așa-zisa reforma a justitiei cu un singur scop: să scape unii lideri de dosare. Între timp, România a fost îndatorată foarte mult, s-a promis creșterea bunăstării dar puterea de cumpărare scade, dobânzile cresc, introducerea supraaccizei a determinat explozia prețurilor la carburanți, taxarea muncii part-time a generat noi șomeri”.

Potrivit acestuia, o altă nemulţumire care mocneşte în rândul parlamentarilor PSD, mai ales din Transilvania, este faptul că PSD a numit în poziţii guvernamentale cheie, în ministere, doar apropiaţi ai lui Liviu Dragnea din judeţele din zona de sud a ţării”, a susţinut Oros.

Adrian Oros a subliniat că modificările la Codul Fiscal, iniţiate de PSD, sunt o agresiune asupra mediului de afaceri şi economiei româneşti, iar modificările la legile justiţiei vor fi votate de Guvernul Tudose înainte de sărbători.

Pentru ca moţiunea de cenzură să treacă este nevoie de 233 de voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *