Se întețesc atacurile la PNL Cluj ale șefului PSD Cluj, Horia Nasra

POLITIC/ADMINISTRAȚIE

Deputatul Horia Nasra, liderul interimar al PSD Cluj, membru în Comisia de supraveghere a SRI, a declanșat două atacuri la adresa PNL Cluj.

„CLUJANA, un brand al Clujului de peste un secol, LA UN PAS DE ÎNCHIDERE sub ochii lui Alin Tișe!

Clujana, un brand al Clujului de peste un secol și cea mai mare fabrică de încălțăminte din România, este scoasă la vânzare de ANAF chiar sub ochii lui Alin Tișe.

Fabrica de încălțăminte înființată în 1911 riscă să ajungă doar o amintire pentru clujeni, în contextul în care Alin Tișe și majoritatea liberală, nici în primul mandat, nici în al doilea, nu au rezolvat problema datoriilor societății.

Este halucinantă abordarea domnului Alin Tișe și în acest caz: tăcere totală! Alin Tișe fuge de responsabilitarea situației de la CLUJANA, societate la care Consiliul Județean este acționar majoritar.

Încă din vară acestui an consilierii județeni social-democrați i-au atras atenția președintelui Consiliului Județean Cluj, că datoriile societății pot duce la blocarea activității, i-au solicitat să precizeze din ce cauză s-a pierdut eșalonarea datoriilor, ceea ce a dus la creșterea presiunii financiare pe bugetul societății și i-au mai cerut să identifice soluții imediate pentru redresarea societății, însă Executivul Consiliului Județean Cluj a ignorat problema exact ca în cazul lacului de levigat de la Pata Rât.

Sper ca măcar în al doisprezecelea ceas Alin Tișe și consilierii PNL din Consiliul Județean Cluj să se trezească și să identifice o soluție pentru salvarea fabricii CLUJANA și a locurilor de muncă de acolo!” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.” susține Nasra într-un comunicat,

Tișe nu a răspuns public la critici.

Nasra a revenit, vineri, 8 decembrie, cu un alt comunicat dur la adresa PNL Câmpia Turzii și Iclod sun titul de .”Centrul de colectare a produselor agricole, a fructelor şi a legumelor din Câmpia Turzii și abatorul de la Iclod, două proiecte ABANDONATE de Alin Tișe, Dorin Lojigan și PNL!”.

Nasra acuză că „Alin Tișe și consilierii județeni liberali au abandonat două proiecte esențiale pentru dezvoltarea județului Cluj, `Centrul de colectare a produselor agricole, a fructelor şi a legumelor din Câmpia Turzii și abatorul de la Iclod`.

Proiectul abatorului de la Iclod era gândit pentru  a avea o capacitate de sacrificare a 100 de capete de bovine/zi, 260-300 de capete porcine/zi și 500-800 capete de ovine/zi, în condițiile în care liderul administrației județene de la data depunerii proiectului, dl. Vakar Istvan, actual vicepreședinte al Consiliului Județean Cluj declara că „în județul Cluj există doar un mic punct pentru sacrificarea animalelor, în comuna Iara. Ceea ce ne dorim să realizăm în Iclod va fi de dimensiuni mult mai mari. Un abator de nivel regional, care să acopere toate serviciile de abatorizare, tranșare și livrare a cărnii”.

„Doar pentru că proiectul a fost inițiat de Ioan Oleleu și colegii săi social-democrați din Consiliul Județean Cluj actualul Executiv a abandonat proiectul pe criterii strict politice, în condițiile în care de la Iara și până în Bistrița-Năsăud nu există o astfel de unitate. 

Și mai grav este faptul că Alin Tișe și consilierii PNL Cluj ignoră faptul că primarul comunei Iclod, Emil Pîrțoc, și consilierii locali au iniţiat un proiect de hotărâre de consiliu prin care au cedat Consiliului Judeţean Cluj, în participaţiune, 2,5 hectre de teren pentru abator,  care era în proximitatea unei staţii de epurare, lângă un transformator şi cu două intrări cu drum asfaltat!” a declarat deputatul Horia Nasra, președintele PSD Cluj.

Cât privește abandonarea `Centrului de colectare a produselor agricole, a fructelor şi a legumelor` explicația este una similară și hilară: Liderii PNL Cluj nu susțin decât proiectele comunicate de reprezentații PNL.

„Mă așteptam la mai multă maturitate și seriozitate administrativă de la dl. Dorin Lojigan, mai ales că în perioada 2012-2016 a fost învățăcelul primarului PSD. Atunci a susținut utilitatea `Centrului de colectare a produselor agricole, a fructelor şi a legumelor` apoi a uitat de el.

Abandonarea celor două proiecte este și mai gravă  în contextul în care pentru ambele obiective Consiliul Județean Cluj a alocat fonduri pentru studii de fezabilitate în urmă cu trei ani” a mai declarat deputatul Horia Nasra.

„Niciodată nu m-am opus la înființarea Centrului de legume / fructe în Câmpia Turzii, însă întotdeauna m-am opus înființării acestuia pe locația Peței Obor, cel mai mare târg de animale din județul Cluj. Nu pot să-mi permit să distrug un târg de tradiție, care funcționează de ani de zile, doar pentru capriciile unui deputat ca Horia Nasra, căruia se pare că fumurile de deputat i s-au urcat la cap și nu vede adevărata realitate…Eu nu sunt primarul care refuză investiții în Municipiul Câmpia Turzii, dimporivă, am dovedit până acum că sunt adeptul sprijinirii antreprenoriatului, motiv pentru care, de altfel, am și fost nominalizat la Gala Premiilor Asociației Municipiilor din România””, a precizat Lojigan pentru siteul local stiridincampia.ro

 Lojigan susține că este deschis să discute cu Horia Nasra despre problemele municipiului și împreună să găsească soluții pentru rezolvarea acestora. În acest sens, i-a lansat deputatului PSD nenumărate invitații, însă de fiecare dată s-a lovit de un refuz nejustificat, a mai scris siteul citat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *