VIDEO – 15.000 de clujeni au protestat pentru o justiţie independentă

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Protestul de duminică, 17 decembrie 2017, a fost unul de mare amploare la Cluj-Napoca, la care au luat parte circa 15.000 de clujeni nemulţumiţi de guvernarea PSD+ALDE cu sprijin UDMR şi de modificările aduse legilor justiţiei. 

Deşi temperatura la ora mitingului a scăzut sub zero grade, clujenii nu s-au lăsat intimidaţi de frig şi au ieşit la protest pentru tradiţionala plimbare de duminică seară pentru susţinerea independenţei justiţiei.

Înarmați cu steaguri, fluiere, vuvuzele și pancarte cu mesaje anti-guvernamentale, manifestanții s-au adunat la ora 18:00 la monumentul Memorandiștilor de pe Eroilor, unde au ținut discursuri și au strigat lozinci împotriva lui Liviu Dragnea, PSD-ului și a lui Călin Popescu Tăriceanu, după care s-a plecat într-un marş organizat şi paşnic până în Gheorgheni.

De asemenea s-a ținut și un moment de reculegere în memoria victimelor care și-au pierdut viața la Timișoara în decembrie 1989.

Un moment inedit a fost când un protestatar a venit cu o și a vopsit-o în roșu, care a fost purtată pe un cărucior în fruntea marșului având mesajul: “PSD, ALDE și UDMR – grup infracțional organizat”.

Pe traseu s-a strigat „PSD ciuma roșie”, „Uniți salvam toată România”, „Justiție nu corupție”, „Dragnea nu uita, așteptam și cartea ta”, „DNA să vină să vă ia”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă”, „Haideți cu noi”, „Tăriceanu șobolanul”, „București nu uita, Clujul e de partea ta”, „O dorința sinceră, România liberă”, „Haideți cu noi”, „Păcat, păcat de sângele vărsat”, „Steaua sus răsare, Dragnea la închisoare”, „Ultima soluție, încă o revoluție”, „Ne-am săturat de cât ne-ați furat”, „Retrageți legile” sau „Nu stați la căldură și pe voi vă fură”.

VIDEO – Protest în faţa sediului PSD Cluj

VIDEO – Marşul pe Calea Dorobanţilor din cartierul Mărăşti

VIDEO – Marşul a ajuns pe strada Teodor Mihali, în faţa FSEGA şi căminele studenţeşti.

În faţa Prefecturii manifestanţii au strigat „Hoţii, hoţii” şi „Retrageţi legile”.

GALERIE FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *