Emanuel Ungureanu cere audierea tuturor şefilor din SRI, din 1990 până azi: A fost o lipsă de reacţie din partea sistemului judiciar şi vreau să văd dacă SRI şi-a făcut datoria

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Vicepreşedintele Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, Emanuel Ungureanu (USR), va cere Comisiei de control a SRI din Parlament audierea tuturor şefilor de structuri ai SRI din 1990 până azi, să vadă cum au apărat clujenii „jefuiţi de structuri de tip mafiot”, potrivit Gândul.info.

Emanuel Ungureanu a declarat, luni, presei, la intrarea în sediul SRI Cluj, că a mers acolo pentru a discuta cu şeful structurii despre delapidarea ICUTR Cluj-Napoca, dar şi despre alocarea discreţionară a unor organe.

„Am venit la sediul SRI Cluj pentru a avea o discuţie cu şeful structurii, despre ce a făcut aceasta în aceşti ani pe zona de informare în privinţa delapidării ICUTR Cluj-Napoca, dar şi despre alocarea discreţionară a organelor, nu aş numi, încă, trafic de organe. A fost o lipsă de reacţie din partea sistemului judiciar şi vreau să văd dacă SRI şi-a făcut datoria. Dacă da, voi merge la DIICOT să vedem dacă procurorii Teodora Molnar, Hrudei, Mornăilă şi-au făcut treaba. Să verifice SRI Cluj dacă în intervalul în care medicul Lucan a fost supravegheat, oameni din această structură nu au fost ‘cârtiţe’. Voi cere Comisiei de control a SRI din Parlament să audieze toţi şefii de structuri ai SRI din 1990 până azi, să vadă cum şi-au făcut datoria faţă de stat, de cetăţeni, cum ne-au apărat de infecţii nosocomiale, de aceste structuri de tip mafiot care au jefuit clujenii„, a spus Ungureanu.

Acesta a afirmat că va analiza dacă este oportună şi o comisie parlamentară de control, acuzând faptul că în Cluj s-a făcut trafic de organe.

„Au venit străini – italieni, germani, azeri, au intrat prin Aeroport, s-au întors cu avioane militare, alţii au murit şi s-au întors în sicrie speciale. Nu se puteau întâmpla astfel de lucruri fără ca SRI, DIICOT, să ştie aceste lucruri, să fie complice prin tăcere, or chiar parte a acestei structuri de stat mafiot”, a spus Emanuel Ungureanu.

Deputatul USR Cluj a afirmat că medicul Mihai Lucan, cercetat într-un dosar penal de delapidare, primea informaţii despre diverse controale care îl vizau şi trebuie verificat dacă nu cumva vreun ofiţer SRI l-a informat despre acestea.

„Este suspect că acest caz Lucan nu a fost cercetat de DIICOT Cluj, ci de structura centrală, este extrem de ciudat. Firesc era ca un caz de delapidare, de grup infracţional, să fie în competenţele DIICOT Cluj. Dacă oamenii aceştia nu şi-au făcut datoria răspund sau nu?”, a menţionat Emanuel Ungureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *