Tudose: „Partidul a hotărât că e nevoie de un alt guvern. Tot timpul este loc de mai bine”

Politica nationala Slider

Mihai Tudose şi-a anunţat plecarea din Guvern după ce partidul i-a retras sprijinul politic. Acesta a respectat decizia partidului şi a declarat că îşi reproşează că nu a construit mai mulţi kilometri de autostrăzi şi mai multe spitale, dar e mândru că a ocupat această poziţie şi pleacă cu fruntea sus.

„Domnul vicepremier Stănescu va prelua programul. Partidul a hotărât că e nevoie de un alt guvern. Tot timpul este loc de mai bine. Eu nu am dorit să rup partidul. Poate am şi eu vina mea, îmi asum, CEX-ul m-a numit. Îmi reproşez că nu am pus mai multe spitale, nu am făcut mai mulţi kilometri de autostradă. Am încheiat anul bine. Sunt vicepreşedinte şi locul nu îmi este ameninţat

Merg la Palatul Victoria sa imi iau lucrurile de acolo. Nu voi asigura interimatul.”, a declarat fostul premier Mihai Tudose la ieşirea din şedinţa Comitetului Executiv al PSD de luni seara, 15 ianuarie.

Vicepremierul Paul Stanescu, ministrul Dezvoltarii, ar urma sa asigure interimatul la conducerea Guvernului, potrivit unor surse din partid.

Mihai Tudose a rezistat doar 6 luni şi jumatate în funcţia de premier. Guvernul condus de Mihai Tudose a primit votul de investitura al Parlamentului pe data de 29 iunie 2017, la doua zile dupa ce Tudose fusese propus pentru functia de premier de coalitia PSD-ALDE.

Predecesorul lui Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, primul premier al coalitiei PSD-ALDE dupa alegeri, a rezistat in functia de prim ministru mai putin de 6 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *