Nasra, PSD, dublu atac la PNL. Vezi reacția liberalilor

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Horia Nasra, președintele PSD, deputat, a lansat astăzi critici dure la adresa a doi primari PNL. Nasra îi solicită explicațiii lui Emil Boc în subiectul privind o situație mai veche de la clubul de fotbal Universitatea Cluj. De asemenea, Nasra îi solicită demisia primarului celei mai mari comune din Cluj, Florești. 

„Au trecut zile bune şi legea tăcerii continuă să populeze spaţiul public clujean, în cazul activităţilor desfăşurate de către primarul Emil Boc. Dacă în cazul Lucan explicaţiile au fost lacunare, fără a clarifica aspecte îndoielnice ale relaţiei Boc-Lucan, atât din perspectivă profesională cât mai ales personală, în cazul stenogramelor Emil Boc  – Florian Walter (fost finanţator al Universităţii Cluj, cel de care se leagă cea mai neagră filă din istoria recentă a Universităţii Cluj) tăcerea este totală!

„Stenogramele prezentate în presa locală confirmă legăturile strânse dintre Emil Boc şi Florian Walter. Emil Boc era la curent cu toate tentativele lui Florian Walter de a vinde sau susţine echipa, acestea fiind finalizate în cel mai negru episod din istoria recentă a Universităţii Cluj.

Emil Boc şi-a gestionat timpul pentru a poza în Făt Frumos, salvatorul Universităţii Cluj dar a uitat să precizeze că a fost şi un demon complice la distrugerea acestui brand istoric.

Domnule Emil Boc vă rog să explicaţi public relaţia dumneavoastră cu dl. Florian Walter. Vă rog să ne spuneţi ce aţi vorbit la ceas de taină, în foişor, cu dl. Florian Walter. Vă solicit să fiţi transparent. Această omertă a tăcerii nu vă face cinste!” a declarat deputatul Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.

Un alt atac al lui Nasra se referă la primarul Floreștiului, Horia Șulea:

„Având în vedere că primarul comunei Floreşti, dl. Horia Şulea, este cercetat penal de pentru trei infracţiuni de abuz în serviciu în formă continuată, toate efectuate în timpul mandatului său de primar, îi solicit explicaţii publice şi demisia de onoare.

  • Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizate în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 123.516,4 lei (decembrie 2012 – martie 2013)
  • A efectuat plăţi ‘’nelegale’’ pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei (iulie 2012 – noiembrie 2012).
  • Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizată în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 98.883,7 lei (februarie 2013 – decembrie 2013).

Primarul Horia Şulea trebuie să demisioneze deoarece nu există nici o garanţie că în continuare nu va apela la metode de tipul celor aplicate în acea perioadă şi care în prezent se află în atenţia procurorilor!

Nu este posibil ca bugetul celei mai mari comune din ţară să fie administrat de o astfel de persoană!”, a comunicat Nasra.

Reacția PNL

Liberalii au reacționat prompt la atacul pesedist.

Domnule Horia Nasra, codul roșu este la dumneavoastră! De incompetență, prostie, ignoranță și mai ales cod roșu de nepăsare față de clujeni! 

Așa cum ne-a obișnuit deja, deputatul PSD Cluj, Horia Nasra, se consacră în spațiul public cu orice altceva decât cu soluții și realizări pentru clujeni. După ce alături de colegii săi din PSD Cluj nu a depus niciun efort să împiedice propriul Guvern să jecmănească bugetul municipiului Cluj-Napoca cu peste 28 de milioane de euro, bani cu care se puteau realiza investiții serioase și cofinanța proiecte pe fonduri europene, după ce nu a mișcat un deget astfel încât proiectul Centurii Metropolitane să fie demarat de Guvern, după ce la dezbaterile pe legea bugetului de stat pe anul 2017 care a fost dezbătută în Parlament nu doar că nu a propus spre finanțare niciun proiect al municipiului sau al județului Cluj ci nici măcar nu a avut bunul simț să susțină amendamentele depuse de parlamentarii PNL Cluj, deputatul sabotor, Horia Nasra, vine acum să ne țină o nouă morală, de această dată pe tema absorbției fondurilor europene în Cluj-Napoca. Domnule Nasra, pe ce lume trăiți? municipiul Cluj-Napoca se află pe primele poziții în România la gradul de absorbție a fondurilor europene și a fost singurul pol de creștere care a fost desemnat exemplu de bune practici la evaluarea intemediară a POR.

În schimb, cu un rușinos procent de 6,46% grad de absorbție a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020 realizat de propriul Guvern, ceea ce ne situează pe ultimul loc între statele UE, dumneavoastră criticați o administrație care, în ciuda hățișurilor birocratice impuse de la nivel central, a înțeles cu adevărat importanța acestor fonduri și care a depus și depune toate eforturile astfel încât să realizeze ceea ce este Clujul astăzi. Un oraș apreciat în țară și străinătate pentru dezvoltarea sa universitară, medicală, culturală, sportivă, de IT. Și, ca să vizualizaţi investițiile primăriei, inclusiv cele pe fonduri europene, vă invităm să citiți raportul de activitate al instituției pe anul 2017: http://www.primariaclujnapoca. ro/userfiles/files/Raport2017. pdf. Citiți, domnule Nasra, și apoi plângeți! Pentru că dumneavoastră nu ați avut nicio contribuție la realizarea acestor proiecte. Mai mult, dumneavoastră nu aveți cum să înțelegeți aceste lucruri cum nu aveți nici capacitatea de a lăsa critica și de a veni cu soluții mai ales că aveți majoritate în Parlament și sunteți la guvernare. 

Ca să vă ușurăm totuși munca, vă sfătuim ca din calitatea pe care o aveți, aceea de deputat, să modificați legislația sau să veniți cu noi propuneri astfel încât să debirocratizați procedurile iar absorbția fondurilor europene să fie mult mai ușor de realizat în special pentru autoritățile publice locale. Până atunci, domnule Nasra, ceea ce faceți dumneavoastră este o simplă gargară! „, a comunicat Biroul de presă al PNL Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *