Data viitoare, mergeţi la votare!

Editoriale POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Sunt cetăţean cu drept de vot de 12 ani şi încă de când am împlinit vârsta de 18 ani pot spune cu mâna pe inimă că nu am ratat niciun scrutin până acum. Am fost prezent la toate, locale, parlamentare, prezidenţiale, europarlamentare sau referendumuri, iar Dumnezeu şi spatele buletinului schimbat şi cel actual îmi sunt martori. Şi mă voi duce la toate alegerile câte zile oi mai avea de trăit.

Sigur, nici eu nu am avut cu cine să votez de multe ori, e adevărat, au fost alegeri în care nici un candidat nu a reuşit să mă convingă că merită votul meu, dar am fost acolo totuşi, mi-am exercitat dreptul meu cetăţenesc şi am ales pe cine am crezut că merită mai mult din lista aceea. Uneori am ales prost, alteori am ales bine, dar de fiecare dată am votat aşa cum am crezut eu de cuviinţă, după ce am studiat şi urmărit candidaţii foarte atent, fără să mă las influenţat de nimeni din exterior aşa cum se lasă alţii. Sunt îndeajuns de inteligent încât pot să judec şi singur ce candidat e bun şi care e rău, pot să fac o diferenţiere între „răul mai mic” şi „răul mai mare”, model după care s-a votat în România în ultimii 20 ani. Dacă tu nu eşti în stare să votezi cu capul tău şi ai nevoie să îţi zică popa, primarul sau cine dă mai mulţi bani sau mai multă mâncare, îmi pare rău pentru tine.

Votul e cea mai puternică armă a democraţiei! Învăţaţi să o folosiţi!

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, a fost o zi care va rămâne, din nou, în istoria românească drept ziua când au ieşit zeci de mii de oameni în stradă în toate colţurile ţării împotriva grupului PSD-ALDE care conduce România, cifrele sunt memorabile, mobilizarea generală a fost incredibilă, iar fotografiile ieşite sunt copleşitoare. Însă nu pot să mă abţin şi să nu scriu că sunt 100% convins că majoritatea celor prezenţi în stradă sâmbătă seară, dar şi în restul zilelor NU au fost la vot în decembrie 2016 când s-a întâmplat nenorocirea, iar ţara s-a colorat în roşu. Sunt ferm convins de asta şi nimeni nu poate să îmi demonstreze contrariul. Pentru că dacă se mobiliza lumea la vot masiv aşa cum se mobilizează pentru a ieşi în stradă la proteste, cu siguranţă nu eram nevoiţi astăzi să ieşim pentru a ne apăra viitorul şi a lupta împotriva unui partid care guvernează în interesul propriu şi al penalilor, nicidecum al cetăţenilor.

Aşa că, îndemn public acum, în ceasul al doişpelea, data viitoare, mergeţi la votare!, vorba unei scandări celebre din Stradă. Şi o să mai zic asta şi la anul. Toţi cei care nu v-aţi prezentat la vot în decembrie 2016, vă rog frumos să nu mai faceţi aceeaşi greşeală data viitoare! Şi să nu vă mai aud cu scuze penibile de genul, mă piş pe el de vot, n-am cu cine vota, mi-e lene, n-am chef, am altceva mai bun de făcut sau mai ştiu eu ce alte motive.

Apropo, tare-s curios, oare Alina Dumitriu, devenită celebră pe internet acum 4 ani după ce a ieşit cu acest tricou în public, se mai pişă pe el vot? Oare a vot la vot în decembrie 2016?

E bine că se iese la proteste, e foarte bine, e un lucru admirabil că spiritul civic în România nu a murit, dar ar fi şi mai bine dacă s-ar ieşi la vot la următoarele alegeri şi nu am mai avea situaţia în care doar 45% din populaţie ar decide pentru toată ţara.

Şi ca să nu uitaţi, aveţi grijă că în 2019 avem alegeri prezidenţiale, iar în 2020 vor fi localele şi parlamentarele, să nu ziceţi că nu v-am spus.

1 thought on “Data viitoare, mergeţi la votare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *