Îşi pregăteşte Emanuel Ungureanu candidatura la primărie în 2020? OPINIE

Editoriale POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Deputatul Emanuel Ungureanu, vicepreşedinte în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor, este, la ora actuală, unul dintre cei mai vizibili parlamentari din actuala garnitură a USR-ului, atât la Cluj, cât şi la nivel naţional, graţie în primul rând luptei sale cu medicul urolog Mihai Lucan, aflat în arest la domiciliu pentru 30 de zile pentru delapidarea Institutului Clinic de Transplant Renal din Cluj-Napoca şi a devenit extrem de apreciat atât la nivel naţional, cât şi local pentru sinceritatea şi modestia de care dă dovadă. 

Pe lângă lupta sa cu Lucan, Emanuel Ungureanu este şi o voce extrem de critică la adresa actualului primar Emil Boc, mult mai critică de când a devenit demnitar al statului român, lucru care ne face să ne gândim şi la scenariul în care Emanuel Ungureanu ar fi candidatorul USR Cluj la primărie. Un scenariu plauzibil şi realist, nu credeţi? 

În ultimul exerciţiu de imagine publică, Ungureanu îl acuză pe Emil Boc de ipocrizie când vorbeşte de sprijinul pe care municipalitatea îl acordă bolnavilor de cancer. Deputatul a publicat în această seară câteva fotografii cu strada plină de gropi din faţa Institutului Oncologic „Ioan Chiricuţă” din Cluj şi lipsa locurilor de parcare din zonă, precum şi amenzile pe care le primesc constant pacienţii bolnavi de cancer din partea Poliţiei Locale. 

De altfel, Ungureanu va publica şi un document prin care va arăta că primarul Emil Boc nu are niciun plan să construiască un spital în acest an. 

„Domnul Emil Boc, fost prim-ministru și un foarte bun prieten al inculpatului Mihai Lucan a fost chemat zilele trecute să spună câteva vorbe la o conferință despre inexistența politicilor publice în materie de combatere a cancerului. https://youtu.be/pWlhNCEBJAA

A fost invitat de Patriciu Achimaș, omul lui Ioan Rus, un alt apropiat al lui Emil Boc. Patriciu Achimaș este copilul de suflet al lui Irimie, un tip malefic, Patriciu se visează rector al UMF- Ioan Rus. Noi îi spunem că Boc poartă ghinion. Lucan este arestat, Apostu a făcut pușcărie…
A vorbit mult și prost domnul primar așa cum o face de foarte mulți ani.

Cel mai rău este că primarul Emil Boc nu a trecut în ultimele luni pe lângă Institutul Oncologic din Cluj. Nu a văzut gropile din fața Institutului, lipsa parcărilor din zonă îl încurajează pe milițianul Bonțidean să amendeze aparținătorii bolnavilor cu cancer și să îi umilească în plus pe acești oameni necăjiți.

Ce să povestim de faptul că se putea construi de foarte mult timp un parking în zonă. În rest, vorbe dulci, bla-bla și cam atât despre lupta domnului primar pentru combaterea cancerului.

Mâine o să vă arăt un document oficial care demonstrează fără niciun dubiu că Emil Boc nu are în plan construirea niciunui spital în anul acesta”, a scris Ungureanu. 

Potrivit surselor Clujul Politic, în interiorul filialei clujene a USR se discută pe seama acestui subiect, însă rămâne de văzut dacă şi Ungureanu va accepta să fie candidatul partidului la Primăria Cluj-Napoca. Momentan nu a oferit vreun răspuns în ceea ce priveşte o eventuală candidatură la primărie în 2020 şi evitat acest subiect. 

Atacurile tot mai dese la adresa primarului Emil Boc mă fac să mă gândesc că Ungureanu ar putea avea ambiţii mai înalte şi să aspire chiar la fotoliul de primar al urbei, mai ales că într-un video postat pe Facebook din interiorul primăriei, când a făcut un tur al instituţiei de sus până jos, se lăuda că are o relaţie foarte bună cu mulţi dintre angajaţi, pe care îi stimează şi cu mulţi dintre ei a avut o colaborare foarte bună în trecut. 

Este favorit Emanuel Ungureanu la primărie? Are şansa lui, la fel cum au avut-o şi precedenţii adversari ai actualului edil, Ioan Rus, Marius Nicoară sau Octavian Buzoianu.

Va dori acesta să intre într-o luptă pentru poziţia de primar cu Emil Boc, în eventualitatea în care acesta se va decide să mai candideze pentru al cincilea mandat, vom vedea. Timpul le va rezolva pe toate, dar este important să nu pierdem din vedere şi acest scenariu. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *