Senatorul Mihai Goţiu, prezentarea raportului de activitate – „Voi continua să lupt împotriva abuzurilor”

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Îmbrăcat într-un pulover de culoare verde şi cu o insignă #REZIST pe piept, senatorul USR Cluj Mihai Goţiu este primul parlamentar de Cluj care a ales să îşi prezinte raportul de activitate după un an în Parlamentul României duminică, 18 februarie, de la ora 17:00, în sala de conferinţe a hotelului Victoria din Cluj-Napoca, în faţa a circa 30 de participanţi.

Senatorul clujean şi-a început prezentarea activităţii parlamentare cu un reportaj realizat de către televiziunea Kanal D, după care a trecut la slide-ul tufos cu momentele-cheie din cariera sa de parlamentar la un an de activitate.

Cele mai importante activităţi parlamentare ale sale gravitează în jurul proiectelor de mediu, cum ar fi lupta continuă pentru Roşia Montană şi Parcul Naţional Defileul Jiului, ameninţat de un proiect hidroenergetic abuzic, în urma căruia aproximativ 90% din debitul râului Jiu ar urma să fie băgat pe ţeavă pe zeci de kilometri.

El a susţinut că luptă împotriva abuzurilor împotriva mediului şi va milita pentru legea legată de interzicerea tăierilor în parcurile naţionale din România.

Senatorul USR a mai precizat că „un alt lucru pe care l-am inceput a fost transparentizarea activităţii permanente”, susţinând că toate şedinţele trebuie să fie publice şi înregistrate pentru a putea fi arhivate.

Mihai Goţiu a declarat că el este un susţinător al turismului românesc şi preferă să îşi folosească „vacanţa parlamentară” pentru a documenta abuzurile pe care i le aduc cetăţenii şi îi îndeamnă pe toţi colegii parlamentari să îşi facă măcar o parte din concediu în România. „Le-am sugerat colegilor parlamentari ca măcar o parte din concediu să şi-l petreacă în România pentru a susţine turismul autohton şi a promova destinaţiile interne”, a declarat senatorul, prezentând şi o listă de recomandări.

Despre Legile USR

Senatorul USR Cluj a declarat că îi pare rău că în opoziție e foarte dificil să treci legi.

„Este foarte foarte dificil să treci legi când eşti în opoziţie. Pur şi simplu rămâi cu ele în aşteptare cu lunile, iar foarte multe sunt respinse pentru că sunt promovare de opoziţie”, a susţinut Goţiu.

Clujul, un model de implicare civică

„În România cred că se confruntă două modele de dezvoltare, modelul Cluj şi Teleorman. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar la Cluj s-a dezvoltat o societate civică activă, care s-a implicat în multe cauze, de la Roşia Montană la susţinerea pentru persoanele defavorizate de la Pata Rât, campaniile de mobilizare civică iniţiate de Declic, sunt doar câteva exemple„, a susţinut senatorul clujean.

Implicare în acţiuni civice şi la protestele #REZIST

„Nu m-am dat deoparte nici de la munca de jos. Am participat şi la acţiunea de plantare arbori de la Colina sau la Deva, sunt genul de evenimente care ca şi parlamentar poţi oferi un model. Am primit nişte reacţii faine şi pe online”.

„Am dus htagul #REZIST în Parlamentul României”

„Ceea ce am promis şi în campania electorală că vom fi vocea cetăţenilor în parlamentul României am realizat şi chiar dacă pe unii probabil îi vor supăra eu voi continua să mă bat pentru acelea 10 secunde pe care le am la dispoziţie şi voi ţine blocat plenul până îmi vor da acele 10 secunde pe care le am la dispoziţie. Nu ne-am dus în Parlament ca să facem aceste lucruri, dar cât timp ti se bagă pumnul în gură la modul abuziv şi ţi se taie microfonul, vom continua să facem aceste lucruri şi să luptăm împotriva abuzurilor”, a susţinut senatorul Goţiu.

La finalul raportului de activitate, Mihai Goţiu a mulţumit colegilor săi şi tuturor celor care s-au implicat şi au avut încredere în susţinerea filialei locale a USR, după care a răspuns întrebărilor venite din public.

„Efectul dormitului în plen şi pumnul lui Palada e că oamenii mă opresc pe stradă si mi-au adus o oarecare notorietate”, a susţinut senatorul Goţiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *