Nici gerul nu i-a oprit – Sute de clujeni i-au cerut demisia lui Tudorel Toader din fruntea Ministerului Justiţiei – FOTO/VIDEO

POLITIC/ADMINISTRAȚIE Slider

Pe un ger de crapă pietrele, câteva sute de clujeni şi-au dat întâlnire şi în această seară, începând cu ora 18:00, la Monumentul Memorandiştilor de pe Bulevardul Eroilor pentru a-i cere demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi a susţine Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Operaţiunea „Aducem steagul înapoi” a ajuns şi la Cluj-Napoca, iar drapelul Uniunii Europene adus tocmai de la Parlamentul European din Bruxelles a poposit pentru două ore şi în centrul Clujului, urmând ca pe 6 martie să ajungă în Piaţa Victoriei din Bucureşti.

În jurul steagului UE, puţinii manifestanţi care au ieşit în stradă în această seară geroasă au spus discursuri anti-sistem şi anti-guvernamentale, au strigat împotriva PSD-ului şi i-au cerut demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader. „DNA să vină să vă ia”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „PSD ciuma roşie”, „Justiţie, nu corupţie” şi „DNA suntem de partea ta”, au fost cele mai frecvente scandări la mitingul de duminică.

Strada a răsunat şi pe acordurile pieselor „Imnul Golanilor” „În umbra marelui Urs”, iar la final s-a pus imnul Europei şi „Deşteaptă-te române”.

Manifestanţii au anunţat că miercuri, 28 februarie, de la ora 18:00, va fi organizată şi o dezbatere civică la Monumentul Memorandiştilor care îl va avea ca invitat pe judecătorul Cristian Dănileţ.

VIDEO – Imnul Golanilor la protestul de duminică, 25 februarie

Avocatul Eckstein Kovacs Peter a dat tonul la scandarea „Tudore, demisia”

Lectorul universitar şi activist Cornel Vîlcu a luat cuvântul la protestul din această seară – „Nu există sprijin politic la momentul de faţă pentru preşedintele Iohannis”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *